Μητρώο και τοπικά πρωταθλήματα-Συζήτηση με Ντόρα Πάλλη (ΝΔ), Κώστα Αλεξίου (ΣΥΡΙΖΑ), ‘Aλκη Παπαχρηστάκη (ΠΑΣΟΚ)

Η… σκόνη που σήκωσε η αναβολή των τοπικών πρωταθλημάτων προκάλεσε αντιδράσεις και καθημερινές συζητήσεις μέχρι να φτάσουμε στην τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, ζήτησε από εκπροσώπους της Κυβέρνησης, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ, να μοιραστούν με τους ακροατές τις απόψεις, τις αποφάσεις και τις παρατηρήσεις τους σχετικά με την εγγραφή στο μητρώο και όσα έφεραν οι πρόσφατες παρεμβάσεις.



Η Ντόρα Πάλλη (Τομεάρχης Αθλητισμού στη Νέα Δημοκρατία), ο Κώστας Αλεξίου (Συντονιστής Αθλητικού Τομέα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και ο Αλκης Παπαχρηστάκης (Αναπληρωτής Γραμματέας Τομέα Αθλητισμού στο ΠΑΣΟΚ), μίλησαν στον Κώστα Μακαρούνη για τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, για την κόντρα Αυγενάκη-ΕΠΟ, τις τελευταίες αλλαγές που έφερε η τροπολογία αλλά και για την γενικότερη φιλοσοφία του μητρώου.

Οι τοποθετήσεις τους στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στον Κώστα Μακαρούνη:

Ντόρα Πάλλη, Τομεάρχης Αθλητισμού-Νέα Δημοκρατία

«Στόχος είναι η διαφάνεια και το νοικοκύρεμα στο αθλητικό οικοδόμημα ώστε να απολαμβάνουν όλοι τις παροχές της πολιτείας. Το μητρώο θα ωφελήσει τον ελληνικό αθλητισμό. Η καθημερινότητα μας δείχνει πόσο σημαντική είναι η χρηματοδότηση. Ως Πρόεδρος της Ολυμπιακής Ομοσπονδίας μοντέρνου πεντάθλου, αριθμώ 35 σωματεία. Δεν είναι όλα ρόδινα, ειδικά για τα μικρά σωματεία. Από το 2013 είχαν, όμως, να πάρουν επιδότηση τα σωματεία. Το 2021 πήραν 2500 ευρώ και τα τέλη του 2022 παίρνουν επιδότηση από το στοίχημα. Οσο για το ποδόσφαιρο, το 87,5% έχει εγγραφεί στο μητρώο ή έχει κάνει αίτηση. Υπάρχουν σωματεία που δεν έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση. Πρέπει να λειτουργούν με κανόνες. Δόθηκε και νέα παράταση, ακόμα και με την αίτηση μπορείς να αγωνιστείς και να έχεις τα προνόμια».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

 

Κώστας Αλεξίου, Συντονιστής Αθλητικού Τομέα-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Το μητρώο, από εργαλείο διοίκησης κατέληξε σε εργαλείο αποκλεισμού. Επιχειρείται, μία βίαιη μετατροπή του αθλητικού σωματείου με όρους ανώνυμης εταιρείας. Πολλά σωματεία που εκτελούν ένα λειτούργημα σε μικρά χωριά ή σε απομακρυσμένες περιοχές δεν θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Θα έλεγα πως είναι σωστή η υπαναχώρηση του κ. Αυγενάκη, παρότι «στύλωσε τα πόδια» το προηγούμενο διάστημα και προκλήθηκαν όλα αυτά τα προβλήματα».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Αλκης Παπαχρηστάκης, Αναπληρωτής Γραμματέας Τομέα Αθλητισμού-ΠΑΣΟΚ

«Είμαστε υπέρ του μητρώου αλλά όχι αυτού της γραφειοκρατίας. Η αθλητική αναγνώριση γίνεται μία φορά ή ανανεώνεται κάθε πέντε χρόνια. Ετσι πρέπει να γίνεται και με το μητρώο. Το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό άθλημα, μιλάμε για χιλιάδες σωματεία. Κάθε πόλη, κάθε χωριό έχει την ομάδα του, δεν γίνεται ο ερασιτέχνης παράγοντας να κάνει τον δικηγόρο και τον λογιστή ή να αναγκάζεται να πληρώνει. Τα σωματεία είναι εγκλωβισμένα».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Προηγούμενο άρθροΟ Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Τ.Κατσίβελας μιλά στη ΔΡΤ: “Έχουμε ανάγκη από σταθερούς αιμοδότες με διάρκεια” (ήχος)
Επόμενο άρθροΓ. Σμυρνιώτης σε Τζιούμη: «Το έργο που υλοποιήσαμε ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από το μέχρι σήμερα δικό σας»