Μουσική Εκδήλωση: “2500 χρόνια Ελληνική Μουσική” με το Λάκη Χαλκιά στο Αρχ.Θέατρο Ορχομενού (vid)

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017 16:45

Δωρεάν Είσοδος

Πρόεδρος Ορχομενού Γιώργος Καστούμης: Θέλουμε να έρθουν και οι νέοι στην εκδήλωσηΈτοιμη σε λίγο καιρό η μελέτη αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ορχομενού και τον Φιλοτεχνικό Σύλλογο Λεβιδίου, την Παρασκευή 18 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τον Λάκη Χαλκιά.

Τίτλος της εκδήλωσης “2500 χρόνια Ελληνική Μουσική”- Από τον Όμηρο μέχρι σήμερα.

Ο Λάκης Χαλκιάς έχει δημιουργήσει την πιο σημαντική ίσως συλλογή ελληνικής μουσικής που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία 40 χρόνια με θέμα τη διαχρονικότητά της.

Το έργο του χωρίζεται σε πέντε ενότητες: Αρχαία Ελληνική Μουσική, Βυζαντινή Μουσική, Δημοτικό Τραγούδι, Μικρασιάτικο και Νεώτερο- έντεχνο -λαϊκό.

Σκοπός της παρουσίασης της συλλογής η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα ωραιότερα ιδεώδη του ελληνικού έθνους, όπως η ελληνική γλώσσα, η κοινή ιστορική πορεία, ο ελληνικός πολιτισμός, η μουσική, η πολιτιστική κληρονομιά και οι παραδόσεις.

Μία εκδήλωση ιδιαίτερα σημαντική στις μέρες μας που η Ελλάδα περνά δύσκολα και η ισοπέδωση των αξιών κυριαρχεί με στόχο την διατήρηση της παράδοσης, των ηθών και εθίμων μας.

Το έργο του Λάκη Χαλκιά παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής ενώ έχει παρουσιαστεί και αλλού (πριν λίγες μέρες ο μουσικοσυνθέτης τραγούδησε στην έναρξη των Λυκαίων 2017 στις Άνω Καρυές Μεγαλόπολης).

Για την εκδήλωση μίλησε και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους και κυρίως στους νέους, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορχομενού Γιώργος Καστούμης. Ο Πρόεδρος μίλησε και για το Αρχαίο Θέατρο και ανακοίνωσε πως σύντομα θα είναι έτοιμη η μελέτη αναστήλωσης του θεάτρου ενώ ανέφερε πως στα σχέδια τους είναι να δοθεί (αν τα καταφέρουν του χρόνου) μία παράσταση από το Εθνικό Θέατρο.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν ενώ θα υπάρχει λεωφορείο για μεταφορά του κοινού από το χώρο στάθμευσης στο Θέατρο. (μαζί σας να έχετε φακό,νερό και ζακέτα). Με την ευκαιρία να περιηγηθείτε στον Αρχαιολογικό χώρο (Ναός Αρτέμιδος, Βωμός, Αγορά, Βουλευτήριο)

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ.Καστούμη στο βίντεο.