«Μπλόκο» στο άνοιγμα χωματερής στα Φιλιατρά

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020 18:04

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία μηχανήματος του Δήμου Τριφυλίας και η προσπάθεια -σύμφωνα με τις καταγγελίες- να διαμορφωθεί ο χώρος στον παλιό σκουπιδότοπο Φιλιατρών, για να μπορούν να τον προσεγγίσουν απορριμματοφόρα και να γίνει εναπόθεση σκουπιδιών. 

Πιο συγκεκριμένα, χθες το πρωί υπήρξε μικροένταση όταν μηχάνημα του δήμου βρέθηκε στον παλιό σκουπιδότοπο στη θέση Μαύρη Λίμνη Φιλιατρών, για να ανοίξει το χώρο ώστε να μεταφερθούν εκεί προσωρινά τα σκουπίδια του δήμου, καθώς η χωματερή στο Αλιμάκι ακόμα καίγεται.Στο σημείο όμως βρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι από τη ΔΕ Φιλιατρών, οι Αγγελής Κοροβίλας, Χαράλαμπος Καναλουπίτης και Παναγιώτης Τσαφαράς, όπως και ο πρόεδρος της ΤΚ Χριστιανούπολης Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, αλλά και κάτοικοι, που εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους εμποδίζοντας το μηχάνημα να προχωρήσει σε εργασίες. Εντονα διαμαρτυρήθηκαν στον αντιδήμαρχο καθαριότητας Αλέξανδρο Κουτρουμπή, και επίσης κλήθηκε η Αστυνομία.

Τελικά το μηχάνημα του δήμου αποχώρησε, αποκαθιστώντας και το χώρο όπως ήταν πριν, και το συμβάν έληξε.

Μιλώντας στην «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Τσαφαράς είπε ότι «μηχάνημα του δήμου μπήκε στο χώρο του παλιού σκουπιδότοπου που έχει αποκατασταθεί και ξεκίνησε να τον διαμορφώνει για να μπορούν να μπουν τα απορριμματοφόρα. Το γεγονός αυτό εξόργισε την φιλιατρινή κοινότητα και υπήρξαν αντιδράσει, που σε ένα χώρο που έχει αποκατασταθεί θα δημιουργηθεί πάλι σκουπιδότοπος. Σε ένα χώρο που από όσο ξέρω ούτε η πληρωμή της αποκατάστασης δεν έχει γίνει ακόμη. Ολα αυτά χωρίς ενημέρωση κανενός. Πάρθηκε μια πρωτοβουλία που δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει με αυτό τον τρόπο. Θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση, όλοι μαζί να δούμε τι θα κάνουμε με το θέμα των σκουπιδιών».

Πηγή: eleftheriaonline.gr