Ν. Σπυρόπουλος στη ΔΡΤ: «Περνάμε σε μια νέα, ψηφιακή εποχή» (ήχος)

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 13:27

Στην πρωινή εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης μίλησε ο προγραμματιστής και επικεφαλής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών προγραμμάτων, Νίκος Σπυρόπουλος.

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στο νέο, οικονομικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης
“i-spirit software”, μέσω του οποίου μπορεί να γίνει εκτός από ηλεκτρονική τιμολόγηση, οικονομική και εμπορική διαχείριση. Ανέφερε ότι “περνάμε σε μια νέα ψηφιακή εποχή”, πως ήδη εφαρμόζονται ηλεκτρονικά βιβλία από αρκετές κατηγορίες μικροεπαγγελματιών κι ότι “το υπουργείο και η ΑΑΔΕ είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τη συγκέντρωση των παραστατικών, τα οποία αναρτώνται στο my-data ηλεκτρονικά και αυτόματα, βγάζοντας το ΦΠΑ και το Ε3”, διευκολύνοντας στην ουσία τη διαδικασία που ίσχυε μέχρι τώρα.Οι λογιστές, όπως ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος, δεν θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρτο εργασίας και τόσο οι ίδιοι, όσο και οι πελάτες τους, πρέπει να εκσυγχρονιστούν, μέσω του προγράμματος ηλεκτρονικής τιμολόγησης και με χαμηλό κόστος, αφού είναι το οικονομικότερο λογισμικό ηλεκτρονικής τιμολόγησης και οικονομικής διαχείρισης.

“Αν δεν εφαρμοστούν τα ηλεκτρονικά βιβλία, δεν κλείνει ο προϋπολογισμός”, σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος, προσθέτοντας ότι 1,5 εκατ. επιχειρήσεις πρέπει να ανεβάσουν τα ηλεκτρονικά τους βιβλία και να εναρμονιστούν πλήρως με τα νέα δεδομένα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Σπυρόπουλου: