Νέα μέλη για τα τμήματά της αναζητά η Χορωδία Τρίπολης

Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος 2017 14:00
φωτο αρχείου

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ αναζητάει άτομα από 5 έως 55 ετών…

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ωμία από τις καλύτερες στην Ελλάδα – η Χορωδία της πλούσιας δραστηριότητας και των μεγάλων επιτυχιών, φέτος, κλείνει 32 χρόνια χορωδιακής -και όχι μόνο- παρουσίας στην Τρίπολη, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό!

Η Χορωδιακή χρονιά 2017-18, για το “μη κερδοσκοπικό” καλλιτεχνικό σωματείο της Τρίπολης, ανοίγει με τους πιο καλούς οιωνούς… για πρωτογενή δουλειά σε βάθος… με αποδέκτες τους δημότες μας… Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί ωραίες Συναυλίες εντός κι εκτός Τρίπολης, ταξίδια, κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και μετακλήσεις ξένων χορωδιών και καλλιτεχνών, κοντσέρτα…

Όσο και αν φανεί παράξενο, η Χ.Τ., σήμερα, κινείται και εργάζεται στα πλαίσια ενός μικρού “Οργανισμού”, επιτελικά και καλλιτεχνικά, απαρτιζόμενη από ανθρώπους, γνώστες του αντικειμένου, αφού είναι αυτοί που στέριωσαν το μεταπολεμικό χορωδιακό τραγούδι στην πόλη μας, ίδρυσαν τις χορωδίες μας, διαδραμάτισαν -και διαδραματίζουν- βασικό ρόλο στο ελληνικό χορωδιακό γίγνεσθαι… εργαζόμενοι και προσφέροντας, πάντα, ανιδιοτελώς!

Με την ευκαιρία της απαρχής της φετινής 33ης χρονιάς από την ίδρυσή της, η Χ.Τ. προβαίνει στη συμπλήρωση των Τμημάτων της:

1. Προ-Παιδική Χορωδία “τα Σκαθάρια” -δύο τμήματα προσχολικής ηλικίας μέχρι και Β’ τάξη Δημοτικού,
2. Παιδική Χορωδία “τα Σπουργίτια” -από Γ’ έως και ΣΤ’ Δημοτικού,
3. Νεανική Γυναικεία Χορωδία “La Vita”,
4. Μικτή Xορωδία και
5. Εκκλησιαστική “Ευρωπαϊκή” χορωδία.

Και για να διευκρινίζουμε, όχι, δεν αναζητούμε σολίστες: τους δημότες μας θέλουμε από 5 έως 55 ετών και, συγκεκριμένα, παιδιά, άντρες και γυναίκες θέλουμε με σωστή φωνή. Η ακρόαση και οι εγγραφές πραγματοποιούνται στην οδό Εθνικής Αντίστασης 43 (παλαιό Δημαρχείο, 2ος όροφος), το βράδυ, κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο (για τα παιδιά από το πρωί). Τηλ. 2710227377 και 6977719001. Οι πρόβες πραγματοποιούνται στα γραφεία της Χ.Τ. που είναι στο κέντρο της πόλης, στον άνω όροφο του νεοκλασικού παλιού Δημαρχείου…

Την όλη προσπάθεια στελεχώνουν μια δεκάδα εκπαιδευτικοί και, κυρίως, μουσικοί εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς, καθώς και έμπειρα άτομα όσον αφορά την αγωγή και το χορωδιακό τραγούδι.

Μαέστροι της Χ.Τ. είναι οι Καθηγητές Μουσικής: Μιχ. Γαργαλιώνης, Ελ. Αλεξοπούλου και Διονύσης Καραφωτιάς. Πρόκειται για εθελοντές που, όμως εργάζονται με επαγγελματική ευσυνειδησία γνωρίζοντας το αντικείμενο της διεύθυνσης χορωδίας ενώ, διαρκώς, επιμορφώνονται παρακολουθώντας σεμινάρια…
Το έργο τών, παραπάνω, Μαέστρων συνοδεύουν, ανάλογα με τις περιπτώσεις, εξαιρετικοί Πιανίστες αλλά και Δάσκαλοι άλλων ειδικοτήτων….

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ αποτελεί μία εστία κουλτούρας για μικρούς και μεγάλους.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ είναι μία διέξοδος για ψυχαγωγία και εκτόνωση στους δύσκολους καιρούς, που, περνάμε…

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ, ότι αναζητούμε άτομα, προς συμπλήρωση των τμημάτων μας, ηλικίας από 5 έως 55 ετών.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Από το Δ.Σ. της
ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ