Νέο κλίμα έντασης μεταξύ UEFA και FIFA

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 16:44
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νέο κλίμα έντασης με την UEFA δημιουργούν οι προθέσεις-προτάσεις της FIFA για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, όπως επίσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και του Copa America.

Το σχέδιο της FIFA προβλέπει λοιπόν ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά κάθε καλοκαίρι, κάτι που συνεπάγεται περισσότερους φιλάθλους, περισσότερους χορηγούς και περισσότερα έσοδα για τις διεθνείς ομοσπονδίες.Η σχετική μελέτη ανατέθηκε τον Μάιο, οι επιτροπές αξιολόγησης θα συσταθούν τον Οκτώβριο και ο στόχος είναι να τεθεί το θέμα προς συζήτηση (και ίσως έγκριση) στο επόμενο συνέδριο της FIFA σε λιγότερο από οκτώ μήνες.

Όλα αυτά, φυσικά, θα αφαιρούσαν χώρο από τα εθνικά και ηπειρωτικά πρωταθλήματα, με βάρος για παράδειγμα στα έσοδα της UEFA, τα οποία εξαρτώνται πολύ περισσότερο από το Champions League παρά από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, έχει ήδη αναδειχθεί μεταξύ των βασικών πολέμιων του σχεδίου, επίσης επειδή θα ήταν ασυμβίβαστο με το αγωνιστικό πρόγραμμα του νέου Champions League, το οποίο θα αρχίσει από το 2024.

Α. Βαζογιάννης
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.