Νίκας: “Μόνος τρόπος άμυνας είναι ο εμβολιασμός”

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 09:57

Πάνω από 200 κρούσματα covid-19 είχαμε για μία ακόμα ημέρα χτες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την στιγμή που ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας ξεπερνά τις 150, με το συντριπτικό τους ποσοστό να αφορά ανεμβολίαστους.

Σε επικοινωνία που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Πέμπτη 26 Αυγούστου, με την διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, η οποία χαρακτηρίζεται δύσκολη.Σύμφωνα με την ενημέρωση του περιφερειάρχη, για το σύνολο της Περιφέρειας, το 95% των νοσηλευόμενων σε κλίνες covid-19 στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι, όπως και το σύνολο των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και εν γένει το προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων για τον αγώνα που εξακολουθούν να δίνουν, επανέλαβε δε ότι “ο μόνος τρόπος άμυνας είναι ο εμβολιασμός”.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης εξέφρασε ευχαριστίες και προς όλους όσοι -όπως είπε- “αγωνίζονται και παροτρύνουν τον κόσμο να εμβολιαστεί”, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην παρρησία και την ξεκάθαρη στάση που τηρεί στο θέμα αυτό ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.