Νικολάκου: Η απόφαση του ΦοΔΣΑ δίνει “πράσινο φως” για τη ΣΔΙΤ (vid)

Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 14:16

Η Κυβέρνηση πρέπει να βιαστεί και να γίνουν γρήγορα βήματα

Οι διαφωνίες είναι σεβαστές αλλά η υπογραφή της σύμβασης σημαίνει συνεργασία και όχι εκχώρηση αρμοδιοτήτων

“Η απόφαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου είναι καθαρή και δίνει “πράσινο φως” για την υπογραφή της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας”.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, μία μέρα μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του ΦοΔΣΑ για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η κα.Νικολάκου ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις της πλειοψηφίας και διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα εκχώρησης αρμοδιοτήτων από πλευράς ΦοΔΣΑ στην Περιφέρεια, αλλά πρόκειται για συνεργασία μεταξύ των δύο συμβαλλόμενων μερών.

Επεσήμανε πως δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για κριτική αλλά εκείνο που πρέπει να έχουν όλοι στο μυαλό τους είναι η επίλυση του σοβαρού προβλήματος των απορριμμάτων, γιατί δεν αποτελούν λύση ούτε οι προσωρινές διαχειρίσεις των δήμων, ούτε η μεταφορά, ούτε οι ανεξέλεγκτες χωματερές, ούτε τα πεταμένα σκουπίδια σε δάση, βουνά και ρέματα.

Κάλεσε την Κυβέρνηση να κάνει γρήγορα βήματα και να βιαστεί γιατί ο χρόνος δεν υπάρχει, ενώ σχολιάζοντας όσα λέγονται για “καύση” τα χαρακτήρισε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ενώ σημείωσε πως κάποιοι εκτίθενται και έχουν εμμονές, φαντασιώσεις και δεν έχουν καταλάβει πως άνοιξε ένας νέος δρόμος.

Τέλος ανέφερε πως ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει τη νομική οδό, αν και θεωρεί πως τα ζητήματα δεν είναι δικαστικά αλλά πολιτικά και τεχνικά.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της κας.Νικολάκου στο βίντεο.