Νίκος Γόντικας: “O Πέτρος Τατούλης θα πιει το πικρό ποτήρι της απολογίας…” (vid)

Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 16:45

Για ένα ζοφερό μέλλον για τη Μεγαλόπολη έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ.Νίκος Γόντικας , ενώ επέρριψε ευθύνες τόσο στον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, όσο και στον πρόεδρο του ΠεΣυ κ.Στρατηγάκο για εκφυλιστικές και παράνομες διαδικασίες.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Γόντικας ανέφερε: «Η πλειοψηφία του ΠεΣυ πρωτοστατούντων του κ.Τατούλη και του κ. Στρατηγάκου με εκφυλιστικές και παράνομες διαδικασίες διέλυσαν την προηγούμενη συνεδρίαση, για να μην παρθούν αποφάσεις στα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αφού κατά παράβαση του κανονισμού μετατόπισάν τη συζήτηση στο τέλος της συνεδρίασης και όταν ήταν να παρθούν αποφάσεις, έφυγαν. Στη μεθαυριανή συνεδρίαση του ΠεΣυ , ενώ έπρεπε να προηγηθεί στα θέματα ημερήσιας διάταξης η επερώτηση μας που έχει κατατεθεί έγκαιρα, για την πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να θάψει στα ορυχεία της Μεγαλόπολης 90.000 τόνους μολυσμένων με αμίαντο αποβλήτων, το θέμα δεν έχει μπει καν στην ημερήσια διάταξη και πάλι κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του ΠεΣυ»

Στη συνέχεια ο κ.Γόντικας ξεκαθάρισε πως είναι αποφασισμένος να επαναφέρει το θέμα, για να δoθούν απαντήσεις, δηλώνοντας παράλληλα: «Είναι γελασμένοι ο κ.Τατούλης και ο κ.Στρατηγάκος αν νομίζουν, πως δεν θα το πιουν το πικρό ποτήρι της απολογίας για τις επιλογές τους,, να πουλήσουν τις λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία και να μετατρέψουν τη Μεγαλόπολη σε σκουπιδότοπο επικίνδυνων αποβλήτων».

Στην απάντηση του για το εάν έχει στοιχεία για τα λεγόμενα του αναφορικά με το θέμα της ταφής επικίνδυνων αποβλήτων στην Μεγαλόπολη, τόνισε: «Ο κ.Τατούλης με υπογραφή του 28/06/2016 έχει στείλει έγγραφο στο Υπουργείο, στο οποίο αναφέρει, πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει αντίρρηση για ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη. Το τελευταίο στοιχείο που έχουμε, είναι πως στις 16 Γενάρη του 2018 η Εθνική Τράπεζα, ζήτησε με έγγραφο της από τη ΔΕΗ ΑΕ, τις διαδικασίες που χρειάζονται, για να θάψει 90.0 00 τόνους μολυσμένων με αμίαντο αποβλήτων, που προέρχονται από εταιρεία παραγωγής προϊόντων από αμίαντο που λειτουργούσε στο Δρέπανο και η οποία το 2005 πτώχευσε με αποτέλεσμα να έχουν περάσει όλα αυτά στα χέρια της Εθνικής».

Κλείνοντας ο κ.Γόντικας αναφέρθηκε και στο επικείμενο αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα λάβει χώρα στην Τρίπολη, τονίζοντας, πως στο συλλαλητήριο που προετοιμάζεται από το λαό και το οποίο θα γίνει έξω από το χώρο, όπου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο, θα τεθούν όλα αυτά τα θέματα που αφορούν στη Μεγαλόπολη και «ο λαός θα απαιτήσει να πεταχτεί στο καλάθι των χρηστών αυτή η αντιλαϊκή πολιτική».