Νίκος Τσιαμούλος: “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί”

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 18:58

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα” και υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης κ.Νίκος Τσιαμούλος…

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Ο κύριος που στις εκλογές το 2014 πανηγύριζε στην εξέδρα, δίπλα στον απερχόμενο Δήμαρχο και για χρόνια συμπορευόταν και στήριζε τις αποφάσεις του, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Με μια πρωτοφανή προσωπική επίθεση, επιδιώκει να συσκοτίσει την πραγματικότητα. Όμως η αγωνία και ο πανικός δεν κρύβονται.Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η αξιοπιστία εταιρειών δημοσκοπήσεων έχει κριθεί κατ’ επανάληψη στη μόνη αντικειμενική μέτρηση: Στην κάλπη των εκλογών. Εκεί λοιπόν έχουν φανεί οι πολύ μεγάλες αποκλίσεις, τα λάθη και η αδυναμία προσέγγισης του τελικού αποτελέσματος. Όλα τα άλλα είναι για να γίνεται συζήτηση με στόχο την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Καλό θα ήταν να διαβάσει προσεκτικά την ομιλία μου, του προηγούμενου Σαββάτου, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ανεξάρτητης παράταξης “Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα”. Θα έβλεπε την πολιτική κριτική και στον απερχόμενο Δήμαρχο και στην παλαιά Δημοτική αρχή που απέτυχαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών. Η επιλεκτική μνήμη, όπως και η επιλεκτική κρίση, δεν είναι στοιχεία που βοηθούν στη διοίκηση ενός Δήμου.

Αλήθεια, τι προτάσεις έκανε, τι πρωτοβουλίες πήρε στο διάστημα της δημαρχιακής περιόδου που ολοκληρώνεται; Στα τρία χρόνια, δημόσια παρουσίασα το έργο της παράταξης “ Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα”. Δράση προς δράση. Πρόταση προς πρόταση. Αυτό σημαίνει συνέπεια και ευθύνη λογοδοσίας απέναντι στον πολίτη. Ποια άλλη παράταξη έπραξε κάτι αντίστοιχο στην ιστορία αυτού του τόπου; Αυτοί που εγκαλούν, οφείλουν πρώτα να εγκαλέσουν τους εαυτούς τους για την πολιτική ανυπαρξία τους.

Και κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό. Τα περί ήθους, προσωπικής διαδρομής κ.λ.π. που επικαλείται για τον εαυτό του, τα αφήνουμε στην κρίση των πολιτών. Ένα απλό ερώτημα όμως: Πως συμβιβάζεται η επίκληση του ήθους με την παρουσία στο συνδυασμό του, υπόδικων και ανθρώπων που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη; Του ζήτησα ξεκάθαρα να τους απομακρύνει γιατί συνιστούν απειλή για το Δήμο. Μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει. Γιατί; Τι φοβάται; Θα αφήσουμε το Δήμο σε χέρια λερωμένα και προθέσεις σκοτεινές ή θα πάμε μπροστά με διαφάνεια και ανθρώπους καθαρούς, που μπορούν και κοιτούν στα μάτια την κοινωνία; Η απάντηση των συμπολιτών μας θα είναι συντριπτική. Και θα είναι απόφαση για κάθαρση, νοικοκύρεμα και αποτελεσματική διοίκηση.