Ντία Τζανετέα: «Θέσαμε τις βάσεις για τη δημιουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης»

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 17:50

Παρέμβαση της τ.Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντίας Τζανετέα για το νέο Μουσείο Σπάρτης με αφορμή την συζήτηση που έγινε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ολόκληρη η παρέμβασή της.Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε με απόφαση της, το αποτέλεσμα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το Νέο Μουσείο Σπάρτης. Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2018 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2019.

Με την απόφαση της η Οικονομική Επιτροπή επικύρωσε, αναγνώρισε και δικαίωσε τις μακροχρόνιες προσπάθειες της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής για να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Είμαστε ευτυχείς που ολοκληρώσαμε με επιτυχία τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που είναι το κύριο βήμα για την επίτευξη του στόχου.

Από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα παρακολουθούμε στενά όλες τις ενέργειες  για την ολοκλήρωση του έργου και θα συνδράμουμε σε κάθε προσπάθεια που κινείται προς το να αποκτήσει η Σπάρτη το μουσείο που της αξίζει.

 

Ντία Τζανετέα

Χαράλαμπος Σκούρος

Ηλίας Κανελλάκης

Μιχάλης Σταματάκος