Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5…

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ

Συνέντευξη έδωσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, στην εκπομπή «Επί της ουσίας» του Μηνά Αρτόπουλου και του Δημήτρη Μανιατάκου.



Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Για τη πολιτική

“το μεγάλο διακύβευμα είναι η επικράτηση μιας νέας ηθικής διάστασης στην πολιτική ζωή και αν θέλετε αυτό είναι που με παρακινεί και εμένα ως πολιτικός να ασχοληθώ με τα κοινά.”

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων 

Διαχρονικά, το μεγάλο πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ότι δεν υπάρχει διαχείριση. Ξέρετε, όπως λένε τα σκουπίδια έχουν χρήμα και θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό, είναι μια μεγάλη μπίζνα. Είναι καιρός αυτό το χρήμα να φτάσει ανταποδοτικά στην κοινωνία.

Για τη ΔΕΗ 

Πρέπει να σας πω ξεκάθαρα ότι είμαι αντίθετος στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων στη Μεγαλόπολη (…)άλλο πούλημα άλλο ξεπούλημα, άλλο αξιοποίηση προς όφελος της χώρας.

Για το αεροδόμιο 

το αεροδρόμιο της Τρίπολης να αποτελέσει εμπορευματικό σταθμό διακίνησης εμπορευμάτων με ανταγωνιστικές τιμές γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε το Βενιζέλος είναι ένα ακριβό αεροδρόμιο και να αποτελέσει η Τρίπολη, η Αρκαδία ένα διαμετακομιστικό κέντρο για την νοτιοανατολική Ευρώπη, για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Για τις εφορίες 

μία κατάργηση χωρίς σχέδιο, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο, κάποια αξιολόγηση του προσωπικού και της αναγκαιότητάς του. Είναι μία κατάργηση για μένα, άδειο πουκάμισο, και θα ταλαιπωρηθεί τόσο ο πολίτης όσο και ο επιχειρηματικός κόσμος

Για την κυβέρνηση 

Πιστεύω πως θα γίνουν σύντομα εκλογές γιατί δεν αντέχει άλλο ο κόσμος. Και να σας πω συγκεκριμένα, ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει από την κυβέρνηση τα εκβιαστικά διλήμματα της ότι πρέπει να ψηφίσουμε το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, το ένα και το άλλο μέτρο για να σωθούμε. Αυτό έχει γίνει, αν θυμάμαι καλά, έξι ή εφτά φορές μέχρι σήμερα.

Για τη ΝΔ 

Ο Αντώνης Σαμαράς έτσι βγήκε αρχηγός του κόμματος. Μίλησε κατά των συμφερόντων, ενάντια στα τζάκια, ενάντια στα συστήματα εξουσίας τα οποία ανεβοκατεβάζουν ανθρώπους. Είμαι παρών λοιπόν για να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον τόπο και πιστεύω ότι το ψηφοδέλτιο στο νομό μας θα είναι πολύ καλό και νικηφόρο.

Για τις εκλογές 

Έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση του κόμματος για να είμαι υποψήφιος και επιτρέψτε μου να πω ότι, αυτή τη στιγμή σημασία έχει να καταρτιστεί όσο το δυνατόν ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο στο νόμο. Υπάρχουν άξιοι και ικανοί άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους και τη χώρα τους και δεν πρέπει να λείψουν από αυτή τη μάχη. 

*Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη: 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τον κόσμο; Επικρατεί οργή για τις αποφάσεις που λαμβάνει η κυβέρνηση; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κύριε Αρτόπουλε, ζούμε το τέλος μιας εποχής που με τον πιο επώδυνο τρόπο σφραγίζει το τέλος της μεταπολίτευσης και όλοι συμφωνούν σε αυτό. Η πολιτική όπως την ξέραμε τελειώνει και μαζί της τελειώνει μία περίοδος, ένας πολιτικός κόσμος που υπηρέτησε αυτή την πολιτική. Πράγματι οι συμπολίτες μας είναι πικραμένοι, μελαγχολικοί κάποιοι είναι φοβισμένοι με το τι επιφυλάσσει το μέλλον για αυτούς, τι επιφυλάσσει το μέλλον για τα παιδιά τους και αρκετοί είναι εξοργισμένοι με την ανευθυνότητα, την ατιμωρησία και τις συμπεριφορές μέρους του πολιτικού προσωπικού της χώρας που διαχρονικά μετά τη μεταπολίτευση, και ειδικά στις μέρες μας, κυβέρνησε αυτόν τον τόπο.

Πρέπει να σας πω ότι βλέπω πολίτες, νέους στην πλειονότητα, που αρνούνται να πάνε στις κάλπες και πρέπει να πω ότι τους δικαιολογώ. Γιατί άλλωστε να πάνε στις κάλπες όταν τα δεδομένα παραμένουν τα ίδια; Κατά τη γνώμη μου, από συζητήσεις που έχω με αυτούς τους ανθρώπους, δεν είναι η αδιαφορία ή η άγνοια που τους κάνει να μη θέλουν να ψηφίσουν αλλά η περιφρόνηση προς το πολιτικό σύστημα. Ζητούν αλλαγή πολιτικής, αλλαγή στα πολιτικά ήθη, επιστροφή της πολιτικής στους πολίτες, διέξοδο στη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας. Η αποχή παραμένει ένας παθητικός τρόπος διαμαρτυρίας αλλά ωστόσο είναι ένας είδος διαμαρτυρίας που δεν πρέπει να αγνοήσουμε.

Ταυτόχρονα, επιτρέψτε μου να πω, αν και πολλοί μιλάνε για γενικότερη απαξίωση της πολιτικής, εγώ δεν το συμμερίζομαι αυτό. Το κατανοώ, το αντιλαμβάνομαι αλλά δεν το συμμερίζομαι. Έχω την αίσθηση ότι σε όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι με πείρα, με εμπειρία, με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, με γνώση, με δύναμη, με αξιοσύνη, με διάθεση να προσφέρουν και αυτό είναι που μας δίνει ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει σε αυτή τη χώρα.

Ξέρετε, το μεγάλο διακύβευμα είναι η επικράτηση μιας νέας ηθικής διάστασης στην πολιτική ζωή και αν θέλετε αυτό είναι που με παρακινεί και εμένα ως πολιτικός να ασχοληθώ με τα κοινά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτό που προβληματίζει πολύ τον κόσμο είναι η ιστορία με την εφεδρεία, προθάλαμος για να βγει κάποιος στην ανεργία. Η δική σας θέση για αυτό το καθεστώς εφεδρείας που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να εφαρμόσει ποια είναι; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα μου επιτρέψετε να πω ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της θέτει σε εφεδρεία όλη την χώρα, έναν ολόκληρο λαό. Στον ορισμό της εργασιακής εφεδρείας έχουν δοθεί διάφορες ερμηνείες, αλλιώς την ερμηνεύει την εργασιακή εφεδρεία η κυβέρνηση διαφορετικά η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο τρόπος που πάει να εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία μόνο καταστροφικές συνέπειες θα έχει για τη χώρα και για το λαό και δεν θα έχουμε τα προσδοκώμενα οφέλη.

Όλοι συμφωνούμε σε ένα λιγότερο κράτος, πιο αποδοτικό και πιο αποτελεσματικό. Η εργασιακή εφεδρεία μπορεί να εφαρμοστεί με ένα τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην υπάρχει δημοσιονομικό κόστος για το κράτος – αναφέρομαι στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το πώς ένας υπάλληλος μπορεί να ενταχθεί σε καθεστώς εργασιακής εμπειρίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Συζητιέται πολύ έντονα στην κοινωνία ότι οι αποδοχές και τα προνόμια των Βουλευτών είναι πολύ μεγάλα σε σύγκριση με τον μισθό που λαμβάνει ο μέσος πολίτης. Πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές και στα προνόμια τους, συμφωνείτε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Συμφωνώ! αν και επιτρέψτε μου να πω ότι έχει συζητηθεί τόσο πολύ αυτό το θέμα που αν κάποιος μιλήσει για μείωση αποδοχών θα νομίζει ο κόσμος ότι λαϊκίζει. Επιτρέψτε μου να πω ότι, έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα με το να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά από οποιοδήποτε μετερίζι, πόσο μάλλον από τη θέση του Βουλευτή, είναι μία εθελοντική προσπάθεια διότι ο καθένας βάζει προσωπική εργασία, χρόνο και κόπο προκειμένου να προσφέρει στον τόπο του. Μόνο εθελοντικά επομένως μπορούμε να το δούμε αυτή τη στιγμή και σε αυτό το πλαίσιο δεν έχει καμία σημασία πόσο θα είναι οι αποδοχές και πια θα είναι τα προνόμια.

Επιτρέψτε μου να πω, αν είμαι κάποια στιγμή εκπρόσωπος του λαού στο εθνικό κοινοβούλιο, οι αμοιβές και τα προνόμια δεν με αφορούν και δεν πρέπει να αφορούν κανένα που ασχολείται σήμερα με τα κοινά. Σημασία έχει όλοι, με τις δυνάμεις μας να συμβάλλουμε έτσι ώστε να ανορθώσουμε τη χώρα, να αποκαταστήσουμε τους θεσμούς και τις λειτουργίες της δημοκρατίας για να μπορέσουμε να πούμε ότι συνεισφέραμε σε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας .

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν λέτε ότι δεν πρέπει να μας απασχολούν οι αμοιβές και τα προνόμια εννοείται ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν αμοιβές; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν έχει σημασία το ύψος των αποδοχών για να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά. Είναι το τελευταίο που θα πρέπει να απασχολεί κάποιον υποψήφιο η εν ενεργεία Βουλευτή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει αρκετά μεγάλη ένταση αυτή την περίοδο και συγκεκριμένα στη Βόρεια και Νότια Κυνουρία για το που θα τοποθετηθεί ο δεματοποιητής. Θεωρείτε ότι η λύση του δεματοποιητή είναι μία λύση μονόδρομος που πρέπει ο κόσμος να αποδεχτεί χωρίς αντίδραση ή θεωρείς ότι είναι λογική όλη αυτή η αντίδραση που υπάρχει; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διαχρονικά, το μεγάλο πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ότι δεν υπάρχει διαχείριση. Βρισκόμαστε στο και τέταρτο σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων τόσο στο νομό όσο στην Περιφέρεια και στη χώρα. Γνωρίζετε τα πρόστιμα που πληρώνει καθημερινά η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην ουσία, σήμερα δεν υπάρχει ένας σύγχρονος ολοκληρωμένος σχεδιασμός ο οποίος να βασίζεται στις ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς. Ξέρετε, στη σημερινή χρονική συγκυρία η επιλογή μεθοδολογίας και τεχνολογίας έρχεται σε δεύτερη φάση. Στη διαχείριση των απορριμμάτων δεν υπάρχουν δόγματα, να ακολουθήσουμε την τάδε ή την δείνα λύση. Σε κάθε περιοχή πρέπει να επιλέξουμε ένα κατάλληλο μείγμα με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως είναι η ποσότητα των σκουπιδιών που παράγονται, πόσο θα κοστίσει στον κάθε πολίτη, τις ιδιαίτερες γεωγραφικές συνθήκες και βέβαια να ακούσουμε τη φωνή της τοπικής κοινωνίας.

Σήμερα δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η αδράνεια που παρατηρείται και πρέπει επιτέλους να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην ενεργειακή αξιοποίηση των σκουπιδιών που θα είναι φιλική προς το περιβάλλον και προς το συμφέρον της κοινωνίας έτσι ώστε να μην πηγαίνει χαμένος αυτός ο τεράστιος όγκος σκουπιδιών και να αποφύγουμε και τα πρόστιμα και οποιαδήποτε άλλη συνέπεια υπάρχει. Ξέρετε, όπως λένε τα σκουπίδια έχουν χρήμα και θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό, είναι μια μεγάλη μπίζνα. Είναι καιρός αυτό το χρήμα να φτάσει ανταποδοτικά στην κοινωνία. Πρέπει επιτέλους να εφαρμόσουμε πολιτικές διαχειρίσεις και επιλύσεις των προβλημάτων και όχι απλά να εμμένουμε στο να διαχειριζόμαστε τα προβλήματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορεί να υπάρξει ενεργειακή αξιοποίηση μέσα από τη καύση, η οποία δεν θα προκαλέσει προβλήματα στο περιβάλλον; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σας είπα ότι πρέπει να επιλέξουμε μείγμα λύσεων το οποίο θα ταιριάζει σε κάθε περιοχή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ένα άλλο ζήτημα πάρα πολύ σοβαρό έχει να κάνει με τις λιγνιτικές μονάδες της Δ.Ε.Η. στη Μεγαλόπολη για τις οποίες επισήμως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι ψάχνουν αγοραστές για να τις πουλήσουν. Με την εξέλιξη αυτή συμφωνείται; γιατί υπάρχουν φόβοι, οι οποίοι είναι απόλυτα δικαιολογημένοι, πως θα δημιουργηθούν νέα δεδομένα στην εργασιακή κατάσταση των σημερινών εργαζομένων της Δ.Ε.Η.. Πιθανόν να δούμε πολλές απολύσεις από τον ιδιώτη που θα έρθει. Ποια είναι η άποψή σας;  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρέπει να σας πω ξεκάθαρα ότι είμαι αντίθετος στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων στη Μεγαλόπολη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συμφωνώ με τις ιδιωτικοποιήσεις. Πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα, άλλο πούλημα άλλο ξεπούλημα, άλλο αξιοποίηση προς όφελος της χώρας. Και πρέπει να δούμε με ποιους όρους γίνεται οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση, τι σημαίνει αυτό; Μήπως περισσότερους ανέργους; ποιες θα είναι οι συνέπειες στην τοπική κοινωνία; νομίζω το μεγάλο πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η ιδιωτικοποίηση αλλά τα ζητήματα που έχουν σχέση με την απασχόληση στην περιοχή και απειλούν τις κοινωνικές ομάδες, ακόμη και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης και της Αρκαδίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Λέτε ουσιαστικά ναι σε μία ιδιωτικοποίηση αλλά υπό όρους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι για την συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, ναι στις ιδιωτικοποιήσεις γενικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όλοι μιλούν για ανάπτυξη άλλα είναι μία κουβέντα θεωρητική, η οποία δεν περνά ποτέ στην πράξη και δεν λαμβάνονται και αποφάσεις. Ένα έργο που πιστεύουν ότι θα φέρει ανάπτυξη στην Αρκαδία και γενικότερα στη Περιφέρεια είναι η λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου. Αρχικά συμφωνείτε ότι ένα τέτοιο έργο θα φέρει ανάπτυξη και δεύτερον αν μπορεί να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο. Επίσης βλέπουμε ότι η Αργολίδα διεκδικεί με περισσότερη θέρμη το πολίτικό αεροδρόμιο γιατί πιστεύουν ότι θα τονώσει τις τουριστικές περιοχές κάτι που δεν το έχουμε καταλάβει εμείς εδώ. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κύριε Αρτόπουλε πρέπει να σας πω ξεκάθαρα ότι η προοπτική λειτουργίας πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη με βρίσκει σύμφωνο και αποτελεί ένα έργο πνοής, ένα έργο τόνωσης για την τοπική οικονομία. Θεωρώ όμως ότι δεν είναι έργο πρώτης προτεραιότητας. Υπάρχει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και σε δύο ώρες από την Τρίπολη το Ελευθέριος Βενιζέλος οπότε, υπάρχει τρόπος σε σύντομο χρονικό διάστημα ένας που θέλει να επισκεφτεί τη Αρκαδία να βρίσκεται στο Νομό μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μιλάμε μόνο για πτήσεις charter 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μόνο για πτήσεις charter

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η Αργολίδα δεν βολεύεται από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι αλλά βολεύεται από την Αθήνα διότι είναι μιάμιση ώρα απόσταση

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η Αργολίδα δεν βολεύεται ούτε από την Αθήνα. το να σταθμεύει ένα αεροπλάνο στην Αθήνα είναι πολύ πιο ακριβό από τις τιμές που θα ίσχυαν στο πολιτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εκεί θέλω να καταλήξω, ότι κάποια στιγμή πρέπει να γίνει το αεροδρόμιο και να είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με αεροδρόμια που γειτνιάζουν προς στην Τρίπολη. Και θα προχωρήσω και ένα βήμα παραπέρα, δεν θα μιλήσω μόνο για πολιτικό αεροδρόμιο, θα μπορούσε το αεροδρόμιο της Τρίπολης να αποτελέσει εμπορευματικό σταθμό διακίνησης εμπορευμάτων με ανταγωνιστικές τιμές γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε το Βενιζέλος είναι ένα ακριβό αεροδρόμιο και να αποτελέσει η Τρίπολη, η Αρκαδία ένα διαμετακομιστικό κέντρο για την νοτιοανατολική Ευρώπη, για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Και βεβαίως με τη λειτουργία του αεροδρομίου να υπάρξει τόνωση της οικονομίας και σε άλλους τομείς. Να δούμε στο πλαίσιο αυτό την ανάπτυξη του λεγόμενου τουρισμού υγείας στην περιοχή μας που υπάρχουν τεράστιες προοπτικές. Ο τουρισμός στην Αρκαδία δεν είναι μόνο τα πολύ ωραία χωριά που επισκέπτεται ο κόσμος, τα βουνά και οι θάλασσες. Είναι και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί να τονώσουν την τοπική οικονομία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Απόφαση της κυβέρνησης είναι να κλείσουν οι εφορίες του νομού και να παραμείνει ανοικτή η εφορία της Τρίπολης. Κατά πόσο αυτή η απόφαση θα ταλαιπωρήσει τους πολίτες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σίγουρα αυτή η απόφαση της κυβέρνησης θα προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία. Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα λιγότερο κράτος αλλά δυστυχώς αυτές οι αποφάσεις οδηγούν στο να μην έχουμε καθόλου κράτος. Μιλάμε για μία κατάργηση χωρίς σχέδιο, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο, κάποια αξιολόγηση του προσωπικού και της αναγκαιότητάς του. Είναι μία κατάργηση για μένα, άδειο πουκάμισο, και θα ταλαιπωρηθεί τόσο ο πολίτης όσο και ο επιχειρηματικός κόσμος άδικα και άσκοπα, την στιγμή που το κράτος πρέπει να είναι παρόν, φιλικό προς τον πολίτη, φιλικό προς τον επιχειρηματία. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μία εφορία που είναι το σημείο είσπραξης φόρων για το κράτος. Πραγματικά πιστεύω πως δεν υπήρχε λόγος να φτάσουμε σε μία τέτοια απόφαση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ακούγεται έντονα ότι θα πάμε για εκλογές τέλος του χρόνου – αρχές του άλλου. Το κόμμα που αντιπροσωπεύετε πιστεύει ότι οι εκλογές είναι μονόδρομος και ότι πρέπει να προκηρυχτούν. Ποια είναι η άποψή σας; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση σήμερα η οποία ουσιαστικά έχει παραιτηθεί από τη διακυβέρνηση της χώρας. Ουσιαστικά έχει χαθεί η νομιμοποίηση της, επομένως είναι η κατάλληλη περίοδος για να γίνουν εκλογές. Πιστεύω πως θα γίνουν σύντομα εκλογές γιατί δεν αντέχει άλλο ο κόσμος. Και να σας πω συγκεκριμένα, ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει από την κυβέρνηση τα εκβιαστικά διλήμματα της ότι πρέπει να ψηφίσουμε το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, το ένα και το άλλο μέτρο για να σωθούμε. Αυτό έχει γίνει, αν θυμάμαι καλά, έξι ή εφτά φορές μέχρι σήμερα. Να σας θυμίσω και κάτι άλλο. Στις 21 Ιουλίου όταν ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο ανοίγαμε σαμπάνιες, θεωρήσαμε ότι είχαμε σωθεί και σήμερα τι λέμε; να ψηφίσουμε το πολυνομοσχέδιο και οποιοδήποτε άλλο νομοσχέδιο προκειμένου να πάρουμε την επόμενη δόση λαμβάνοντας επομένως επαχθέστερα και πιο επώδυνα μέτρα.

Ο κόσμος κουράστηκε να βιώνει την απώλεια της εθνικής του αξιοπρέπειας. Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε τραγελαφικά πράγματα. Τα ευρωπαϊκά κράτη αποφασίζουν για την Ελλάδα, με την Ελλάδα να είναι απούσα και να μην έχει κανένα λόγο στην διαπραγμάτευση. Σήμερα αποφασίζουν οι υπόλοιποι για εμάς χωρίς εμάς. Είδαμε την Τρόικα να ζητάει από τον Πρωθυπουργό της χώρας εγγράφως ότι θα δεσμευτεί στο ότι θα υλοποιήσει αυτά που έχει υποσχεθεί. Το μόνο που δεν έχουμε δει είναι να ζητάνε το γνήσιο της υπογραφής του Πρωθυπουργού.

Κανείς δεν νομίζω ότι θέλει να βάλει την χώρα σε περιπέτεια, πόσο μάλλον ο Αντώνης Σαμαράς. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να αλλάξει πολιτική κατεύθυνση η χώρα.

Ερώτηση: Εσείς θα είσαστε πάλι υποψήφιος Βουλευτής στην Αρκαδία; Ήσασταν το 2009. Τώρα οι εκλογές είτε γίνουν σε ένα μήνα είτε γίνουν σε έξι μήνες, έχετε πάρει απόφαση αν θα διεκδικήσετε μία θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας;

Απάντηση: Κύριε Αρτόπουλε, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν υποψήφιοι Βουλευτές ούτε έχουν δοθεί κάποια χρίσματα εκτός αν εσείς, ως δημοσιογράφος, γνωρίζεται κάτι τέτοιο. Εγώ δεν το γνωρίζω.

Ερώτηση: Κάποια στιγμή ακούσαμε ότι το κόμμα της Ν.Δ. ξεκίνησε κάποια διαδικασία να μαζέψει αιτήματα ενδιαφερόμενων υποψηφίων βουλευτών, ισχύει κάτι τέτοιο; 

Απάντηση: Ισχύει και εφαρμόζεται μία ανοιχτή διαδικασία επιλογής υποψηφίων. Να σας πω ότι βρίσκομαι σε αυτό το μετερίζι γιατί το επιβάλλει η συνείδησή μου. Πολιτεύτηκα το 2009 στις βουλευτικές εκλογές και το 2010 στις περιφερειακές εκλογές γιατί θεώρησα ότι με τη γνώση και την εμπειρία μου, την κοινωνική και επαγγελματική μου πορεία μπορώ να βοηθήσω τον τόπο από τον οποίο κατάγομαι.

Έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση του κόμματος για να είμαι υποψήφιος και επιτρέψτε μου να πω ότι, αυτή τη στιγμή σημασία έχει να καταρτιστεί όσο το δυνατόν ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο στο νόμο. Υπάρχουν άξιοι και ικανοί άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους και τη χώρα τους και δεν πρέπει να λείψουν από αυτή τη μάχη. Βέβαια ο κόσμος έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της επιλογής και οι πολίτες περιμένουν να δουν πραγματικά κάτι να αλλάζει. Σήμερα, δεν μπαίνεις στην πολιτική εξαργυρώνοντας φιλίες, γνωριμίες ή συμπάθειες. Πρόκειται για μία παλαιοκομματική πρακτική, η οποία αν και επιβιώνει σήμερα δεν με αφορά. Πραγματικά οι πολίτες θέλουν να δουν νέους ανθρώπους οι οποίοι θα δίνουν τη μάχη για το τόπο τους. Πιστεύω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έτσι βγήκε αρχηγός του κόμματος. Μίλησε κατά των συμφερόντων, ενάντια στα τζάκια, ενάντια στα συστήματα εξουσίας τα οποία ανεβοκατεβάζουν ανθρώπους. Μίλησε για ένα κόμμα με αξίες και άξιους με σημαία την πάταξη των συστημάτων ευνοιοκρατίας τα οποία μας έφτασαν σε αυτό το σημείο. Είμαι παρών λοιπόν για να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον τόπο και πιστεύω ότι το ψηφοδέλτιο στο νομό μας θα είναι πολύ καλό και νικηφόρο.

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Πλούταρχος – Δεν θέλω άλλο – Α’ μετάδοση…
Επόμενο άρθροΛηστεία στη Δάφνη Αρκαδίας…