Ο Χ.Λαμπρόπουλος μιλά στη ΔΡΤ | Τι είπε για Μονή Καλτεζών, Περιφερειακό Συμβούλιο και έργα (ήχος)

Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021 18:34

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Αρχικά ο κ.Λαμπρόπουλος σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίζονται στις συνεδριάσεις του ΠεΣυ με τις εντάσεις να είναι συχνό φαινόμενο, ανέφερε, πως το περιφερειακό συμβούλιο είναι ένα πολύ δύσκολο συμβούλιο λόγω της απλής αναλογικής, των εννέα παρατάξεων που υπάρχουν και των μακροσκελών συζητήσεων γενικότερης πολιτικής που “ανοίγουν” πολλές φορές, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. Παράλληλα ανέφερε, πως η συνεδρίαση είναι δύσκολη, όταν γίνεται με τηλεδιάσκεψη, ενώ μίλησε και για την συντεταγμένη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής, προκειμένου να παράγεται έργο. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις αυξημένες αρμοδιότητες που έχουν δοθεί στις οικονομικές επιτροπές φέρνοντας το παράδειγμα του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων και λέγοντας πως αν δεν είχαν δοθεί αυτές οι αρμοδιότητες, ακόμα θα συζητούσαμε για τις απαλλοτρίωσες και δεν θα είχε προχωρήσει το έργο.Μιλώντας για την ιερά Μονή Καλτεζών τόνισε μεταξύ άλλων: “Προφανώς η κατάρρευση δεν είναι ευχάριστη και δεν είναι κατάλληλη για μικροπολιτική ή μικροπαραταξιακή εκμετάλλευση. Το 2013 ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αναστήλωση ενός τμήματος, που περιελάμβανε και το κελί που εν μέρη κατέρρευσε. Το 2016 βγήκε η άδεια από την Πολεοδομία και το 2017 η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή ενέκρινε μια προγραμματική σύμβαση που δεν εγκρίθηκε για τη νομιμότητα της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Από τότε δεν έγινε απολύτως τίποτα, όπως και σε πολλά άλλα πράγματα. Όταν αναλάβαμε, τον Νοέμβριο του 2019 εγκρίναμε τροποποιημένη προγραμματική σύμβαση, ξεπερνώντας τον λόγο που είχε απορριφθεί το 2017, υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση στις αρχές του 2020 με την Υπουργό πολιτισμού, το έργο έχει δημοπρατηθεί και εκτιμώ, πως μέσα στον Απρίλιο θα έχει μπει εργολάβος. Το ποιος καθυστέρησε από το 2013 μέχρι το 2017 μπορεί να το κρίνει ο κόσμος. Το εάν μπορούσαν ή οχι να βρεθούν χρήματα πάλι μπορεί να το κρίνει όποιος μας ακούει τώρα. Γιατί στο μεταξύ βρέθηκαν χρήματα για να κάνουν πανηγύρια και να χρηματοδοτήσουν πολιτιστικές ή όχι εκδηλώσεις”, ενώ συμπλήρωσε,
πως πράγματι θα χρειαστεί νέα μελέτη και γι αυτο επισκεφθήκαμε τον χώρο με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να γίνει γρήγορα και να ενταχθεί στην μελέτη που έχει δημοπρατηθεί, καθώς αυτός είναι ο ταχύτερος τρόπος για να γίνει το έργο.

Για το νέο διοικητήριο και τα όσα ανέφερε ο κ.Γιαννακούρας, τόνισε μεταξύ άλλων: ” Υπάρχουν μερικοί που έχουν στο μυαλό τους, πως όλα γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο. Δεν αξίζει καν τον κόπο να το συζητήσουμε. Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή λειτουργεί με διαυγή τρόπο και όσοι έχουν στο μυαλό τους, πως όλα τα πράγματα είναι θέμα ανταλλαγών, δεν είναι στην παράταξη μας”.

Ερωτηθείς το εάν ενδιαφέρεται μελλοντικά να διεκδικήσει τον Δήμο Τρίπολης, ο κ.Λαμπρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Έχω την τιμή να είμαι Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και αυτό είναι το μοναδικό που με ενδιαφέρει στην παρούσα περίοδο. Θέλω πολύ να βοηθήσω τον Δήμο Τρίπολης και γιατί με τίμησε και γιατί είναι η πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας. Στην περίοδο αυτή προσπαθώ όσο μπορώ για την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας. Οι επόμενες εκλογές είμαι σε δυο χρόνια και έχουμε χρόνο, να δούμε, πως θα διαμορφωθούν οι συνθήκες. Μακάρι να υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για κάθε θέση, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλοι περισσότερο τον τόπο, απ’ όποια θέση ταχθούμε. Έχω πολύ καλή συνεργασία με το νυν Δήμαρχο, για να βοηθήσουμε τον Δήμο Τρίπολης”.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο έργο του δρόμου προς το πανεπιστήμιο, επαναλαμβάνοντας την δέσμευση να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια αυτό το σημαντικό έργο.

Τέλος απαντώντας σε ερώτημα που αφορούσε στο νέο δρόμο Σπάρτη – Γύθειο, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Δεν μπορεί να ενταχθεί στο παρόν ΕΣΠΑ. Έχουμε την δυνατότητα να το εξετάσουμε για την επόμενη προγραμματική περίοδο, η γέφυρα της Σκάλας όμως έχει μπει σε προτεραιότητα”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: