Ο χαιρετισμός Αυγενάκη για τις εκδηλώσεις του 2021: “Συγχαίρω το Δήμο Τρίπολης για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του”

Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 11:25

Ο χαιρετισμός του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη για τις εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για τα 200 χρόνια από την Μεγάλη Επανάσταση:

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,Αγαπητοί Δημότες του Δήμου Τρίπολης,

Η κήρυξη της ελληνικής επανάστασης το 1821 σηματοδότησε την αφύπνιση του απανταχού ελληνισμού και έθεσε τις βάσεις του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Ο εορτασμός των 200 ετών Εθνικής Παλιγγενεσίας αποτελούν γιορτή όχι μόνον της Ελλάδας αλλά ολόκληρου του ελληνισμού. Η προσφορά των ανθρώπων της Πελοποννήσου, και ειδικότερα της Τρίπολης, στην απελευθέρωση της Ελλάδας, υπήρξε θεμελιώδης και αδιαμφισβήτητη.

Οι κομβικότερες μάχες της επαναστατικής περιόδου δόθηκαν στα εδάφη της, ενώ η παρακαταθήκη της στον Αγώνα, τόσο μέσω των επώνυμων οπλαρχηγών και προεστών όσο και των χιλιάδων ανώνυμων πολεμιστών που θυσιάστηκαν, συντέλεσε αποφασιστικά στην επιτυχή τελική του έκβαση.

Χαιρετίζω με θέρμη και συγχαίρω το Δήμο Τρίπολης για την αξιέπαινη πρωτοβουλία
του. Δεν μπορούμε να έχουμε σαφή προσανατολισμό για το μέλλον μας, αν προηγουμένως δεν έχουμε πλήρως αφουγκραστεί όλες τις πτυχές της ιστορίας και της εθνικής μας ταυτότητας. Και αυτό επιτυγχάνεται μόνο όταν η γνώση μεταλαμπαδεύεται στις νεότερες γενιές.

Με εκτίμηση,

Λευτέρης Αυγενάκης
Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού