Ο Δ.Ταλαγάνης αποκαλύπτει στο Δημοτικό Ραδιόφωνο το όραμα του για το μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και τους συμβολισμούς που εκπέμπει (vid)

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 12:44

Ο διεθνούς φήμης Αρκάς εικαστικός Δημήτρης Ταλαγάνης μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο για το memorial του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που θα δημιουργήσει στη πλατεία Άρεως στην Τρίπολη, ύστερα από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, αλλά και για τις εκδηλώσεις που θα το συνοδεύσουν στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Εθνεργεσία.

Αρχικά ο κ. Ταλαγάνης αναφέρθηκε στις σκέψεις που τον οδήγησαν στο να καταθέσει αυτή την πρόταση για την ανάπλαση της πλατείας Άρεως – με την δημιουργία ενός μνημείου για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη – την οποία χαρακτήρισε μάλιστα ως μια κατάθεση ψυχής και βαθιάς γνώσης εκ μέρους του. “Θεωρούσα πως, πρέπει στο τραπέζι να μπουν ιδέες και να αρχίσει μια συζήτηση στην πόλη για το μέλλον. Αυτή την στιγμή δυστυχώς η πόλη αργεί. Έπρεπε έχοντας μια μεγάλη παρακαταθήκη ως πόλη και ως νομός, οι άνθρωποι εδώ να δεχτούν ερεθίσματα για να δουν πως – για να το πω εμπορικά – θα πουλήσουν αυτή την πραμάτεια. Αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν στο να κάνω την πρόταση μου”, ανέφερε χαρακτηριστικά.Ο κ. Ταλαγάνης αποκάλυψε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, το πως θα είναι το μνημείο αυτό, το τι θα συμβολίζει, καθώς και το τι θα περιλαμβάνει ένα τμήμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν – με την συμμετοχή διεθνών προσωπικοτήτων – κατά την εγκαινίαση του και καθ’όλη την διάρκεια του εορταστικού έτους.

Ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας και εικαστικός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη καθώς και τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων για την ομόφωνη έγκριση της πρότασης του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο για την στήριξη του, καθώς και τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος μάλιστα το 2018 του είχε ζητήσει προσωπικά να είναι αυτός ο πρώτος, που θα δει την πρόταση του.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Δημήτρη Ταλαγάνη στο παρακάτω βίντεο: