Ο Δέδες παρουσίασε τη διακήρυξη των αρχών του συνδυασμού «Πελοποννησιακή Συνεργασία» (vid, ph)

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 15:13

Τη διακήρυξη αρχών του συνδυασμού του «Πελοποννησιακή Συνεργασία- Πρόταση Ανάπτυξης» παρουσίασε το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Απριλίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες.

Ο πρώην συνεργάτης του κ. Τατούλη είχε στο πλευρό του, τους επίσης πρώην συνεργάτες του Περιφερειάρχη Γιώργο Πουλοκέφαλο, Ανδρέα Πουλά, Παναγιώτη Αλευρά και Κώστα Τσαπόγα και την πρώην συνεργάτη του Δημήτρη Δράκου Μαριλένα Σούκουλη.Ο κ. Δέδες αφού ανέφερε το όνομα του συνδυασμού του τόνισε μεταξύ άλλων πως «η Πελοποννησιακή Συνεργασία» επιχειρεί να προσεγγίσει τα προβλήματα με εφόδια την κριτική πολιτική θεώρηση και την επιστημονική τεκμηρίωση, με τη διατύπωση πολιτικών στόχων και προτάσεων για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνθήκες δημοκρατίας, διαφάνειας και με αίσθημα αλληλεγγύης».

Σημείωσε δε πως «είμαστε μία ομάδα δραστήριων κοινωνικά και πολιτικά ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουμε καταγεγραμμένη διαδρομή στους χώρους της αυτοδιοίκησης».

Διευκρίνισε πως μένουν μακριά από κομματικές εξαρτήσεις χωρίς να απεμπολούν τις πολιτικές του καταβολές και απευθύνονται στους πολίτες της Πελοποννήσου που ανησυχούν για την τύχη του τόπου τους.

Μεταξύ άλλων οραματίζονται «περιφερειακή ανάπτυξη με τοπική δημοκρατία» ενώ τόνισε ο κ. Δέδες πως «η απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση απέτυχε να προωθήσει μία δυναμική πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης γιατί ασκεί την εξουσία μέσα από ένα κλειστό σύστημα, που εκφράζει τα συμφέροντα των μελών του και όχι των πολιτών της Πελοποννήσου και πολιτεύεται βασιζόμενη σε πελατειακές σχέσεις, στην ευνοιοκρατία, στην γραφειοκρατία, στην εσωστρέφεια, πολιτεύεται με έλλειμμα δημοκρατίας, με αλαζονεία, εγωκεντρισμό και καθεστωτική νοοτροπία».

Ο κ. Δέδες επεσήμανε πως δεν πρόκειται να ακολουθήσουν το δρόμο της σκανδαλολογίας αλλά θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών βάση του προγράμματός τους ενώ ανέφερε απαντώντας σε ερώτησή μας πως έχουν βρει μεγάλη ανταπόκριση σε όλη την Πελοπόννησο και σύντομα θα ανακοινώσουν τα άτομα που θα είναι μαζί τους σε κάθε περιφερειακή ενότητα.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σημείωσε πως έχουν αντιταχθεί εξαρχής στην παράταξη Βουδούρη και δεν πρόκειται να συνεργαστούν ενώ ανέφερε πως το μόνο πρόβλημα που έχουν είναι η ακαμψία στο σβέρκο και πως δεν σκύβουν το κεφάλι στις πιέσεις…

Διαβάστε ΕΔΩ τη διακήρυξη αρχών της «Πελοποννησιακής Συνεργασίας» του Γ. Δέδε

Δείτε στο βίντεο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου του κ. Δέδε:

Ε.Τ.