Ο δερματολόγος Γιώργος Πολύδερας στη ΔΡΤ | Τι είπε για αντηλιακά, εγκαύματα και ελιές (ήχος)

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 11:56

Στην πρωινή εκπομπή της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης «Καλημέρα στον Αέρα» και το Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε ο Δερματολόγος κ. Γιώργος Πολύδερας, για ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που αφορά όλους μας, ειδικά την θερινή περίοδο και είναι η προστασία μας από τον ήλιο και το τι θα πρέπει να προσέχουμε προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Ο κ. Πολύδερας σε ότι αφορά την προστασία μας από την ηλιακή ακτινοβολία τόνισε ότι η νοοτροπία μας, ειδικά των πολιτών της περιοχής μας, δεν είναι τόσο καλή σε ότι αφορά την προστασία μας, μην θεωρώντας τόσο σημαντική τη χρήση αντιηλιακού. Συμπλήρωσε ότι το αντηλιακό είναι απαραίτητο όχι μόνο στην παραλία αλλά στην καθημερινότητά μας αναφέροντας παράλληλα: «κατά την έκθεσή μας στον ήλιο πρέπει να φοράμε μακριά ρούχα, να μην καθόμαστε στον ήλιο άσκοπα και να ανανεώνουμε το αντιηλιακό μας κάθε δύο ώρες». Ο κ. Πολύδερας πρόσθεσε ότι άτομα που εκτίθενται λιγότερες ώρες την ημέρα στον ήλιο, είναι πιο επιρρεπείς και κατά συνέπεια ενδεχομένως να χρειάζονται περισσότερο την προστασία από αντιηλιακό.Έγινε αναφορά στα αντιηλιακά και στους δείκτες προστασίας αυτών, στην προτεινόμενη χρήση τους, αλλά και στις ώρες της ημέρες που θα πρέπει να προσέχουμε περισσότερο. Έγινε αναφορά στη γκάμα αντιηλιακών και στις ιδιότητές τους ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας. Έγινε αναφορά και στην προστασία των παιδιών από την ηλιακή ακτινοβολία.

Ο κ. Πολύδερας στη συνέχεια έκανε λόγο και για τις περιπτώσεις εγκαυμάτων από την ηλιακή ακτινοβολία, τα συμπτώματα, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Στη συνέχεια απαντήθηκαν ενδιαφέροντα ερωτήματα για τις ελιές του σώματος, την ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος σε περιπτώσεις ηλιακών εγκαυμάτων, καθώς και στους τρόπους παρεμβάσεων για την αφαίρεσή τους. Ο κ. Πολύδερας υπογράμμισε και το σημαντικό θέμα της πρόληψης στις περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος, λέγοντας ότι περιπτώσεις έγκαιρων διαγνώσεων μπορούν να αντιμετωπιστούν. Παράλληλα τονίστηκε ότι σε περιπτώσεις που αντιληφθούμε κάποια αλλαγή ή κάτι περίεργο στο δέρμα μας, θα πρέπει να απευθυνθούμε σε Δερματολόγο.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Γιώργος Πολύδερας στην πρωινή εκπομπή της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης, μπορείτε να ακούσετε παρακάτω: