Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, Χαράλαμπος Λυσίκατος, μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης!

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 22:56

Για σημαντικά θέματα που αφορούν τη Νότια Κυνουρία μίλησε ο Δήμαρχος της περιοχής, Χαράλαμπος Λυσίκατος, στην εκπομπή «Επί της ουσίας» του Δημοτικού Ραδιοφώνου.

Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΟΤο πρώτο θέμα αφορούσε ένα έγγραφο από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών, Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Αυτοτελές Γραφείο Αρκαδίας, το οποίο καλεί το Δήμο «Κλήση σε ακρόαση» και το έγγραφο αναφέρει: «Ύστερα από αυτοψία που διενεργήσαμε στη Δημοτική Κοινότητα Παραλίας Τυρού Σαπουνακαιΐκων στο Δήμο μας διαπιστώσαμε την ύπαρξη αυθαιρέτων κατασκευών, εξεδρών αμμοκρατών, εντός του αιγιαλού, όπως αναφέρονται στις συνημμένες τεχνικές εκθέσεις και φαίνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα της Υπηρεσίας μας. Παρακαλούμε όπως προσέλθετε για ακρόαση στις 18/10/2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00, στην Υπηρεσία μας, Ουάσιγκτον 36, Τρίπολη, προκειμένου να εκθέσετε τις απόψεις σας προτού εκδηλώσουμε πρωτόκολλο κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών».

Ο κ. Λυσίκατος είπε: «Δεν είναι τόσο τραγικό, όσο ακούγεται. Μας κάλεσε η κτηματική να εκθέσουμε τις απόψεις μας. Το θέμα αφορά κάποιες τσιμεντένιες εξέδρες στον παραλιακό δρόμο οι οποίες έχουν κατασκευαστεί πάνω από 40 χρόνια. Πρόκειται για μία τυπική διαδικασία».

ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Το άλλο θέμα για το οποίο μίλησε ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας αφορούσε τη μηνυτήρια αναφορά των μελών της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου που κατατέθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ναυπλίου κατά παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού, άμεσου ή απλού συνεργού για το αδίκημα της υπεξαίρεσης ποσού της τάξεως των 51.524,34 Ευρώ από τα ταμεία της εν λόγω επιτροπής κατά τη διάρκεια της διαχειριστικής περιόδου από 01-01-2011 έως 30-09- 2014 της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Ο κ. Λυσίκατος είπε: «Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα. Όταν ανέλαβα ο ίδιος ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, ζήτησαν έναν απολογισμό από τον προηγούμενο Πρόεδρο. Δεν έρχονταν απολογισμός και ορίσαμε ορκωτό ελεγκτή. Μετά τον έλεγχο βρέθηαν χρέη πάνω από 20.000 ευρώ από τα σχολεία στη ΔΕΗ και κάποιο κενό στο ταμείο της τάξεως περίπου των 51.000 ευρώ.

Η προηγούμενη δημοτική δεν είχε κάνει ποτέ απολογισμό. Είναι και πολιτική ευθύνη. Κάναμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Ο εισαγγελέας θα επιληφθεί της υποθέσεως.»

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Τέλος, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας αναφέρθηκε και στη συνάντηση που έγινε με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Θεόδωρο Δρίτσα ο οποίος κατάγεται από το Λεωνίδιο.