Ο Δήμος Β.Κυνουρίας στην καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς-Οδηγίες

Τρίτη, 5 Μαΐου 2020 13:46

Σας ενημερώνουμε ότι, στα πλαίσια του προγράμματος της βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς Dryocosmus kuriphilus το οποίο εφάρμοσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, εξαπολύθηκε στις 29 Απριλίου το παρασιτοειδές έντομο Torymus sinensis.

Η εξαπόλυση του παρασιτοειδούς θα συνεχιστεί και από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.Σημειώνουμε ότι απαιτούνται κάποια χρόνια για να πολλαπλασιαστεί το παράσιτο (Torymus sinensis) και να ελεγχθούν οι πληθυσμοί της σφήκας.

Ενημερώνουμε τους καστανοπαραγωγούς να μην πραγματοποιήσουν ψεκασμούς στις καστανιές τους με χρήση εντομοκτόνων έως τα τέλη Ιουνίου. Επίσης δεν πρέπει να αφαιρέσουν και να καταστρέψουν τις κηκίδες από τις καστανιές φέτος και την επόμενη χρονιά, γιατί εκεί θα εναποθέσει τα αυγά του το παρασιτοειδές έντομο Torymus sinensis.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στην Τρίπολη (Δεληγιάννη 9, τηλ. 2710237074), στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας  Άστρους (τηλ. 2755022283), στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στο Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης (2755360112) και στον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πρωτογενούς Τομέα Καμπουρολιά Παναγιώτη (6979599656).