«Ο γάμος του Καραχμέτη» στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (ph, vid)

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 00:21

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φώτης ΑλεξόπουλοςΤο βράδυ της Δευτέρας 12/02 πραγματοποιήθηκε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο το θεατρικό έργο «Ο Γάμος του Καραχμέτη». Το σημαντικό ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία της Όλιας Λαζαρίδου παρουσιάστηκε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στο κοινό της Τρίπολης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της ίδιας ημέρας η θεατρική αυτή παράσταση παρουσιάστηκε σε μαθητές σχολείων της πόλης.

Οι φίλοι του θεάτρου και της Ελληνικής λογοτεχνίας έδωσαν παρουσία στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και παρακολούθησαν το αυτό το ιδιαίτερο έργο υπό την εξαιρετική ερμηνεία της Ιφιγένειας Γρίβα και του Νικόλαου-Γεώργιου Χαλδαιάκη.

Η ιστορία του διηγήματος λαμβάνει χώρα στη Σκιάθο την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ο Κουμπής ένας από τους προεστούς του χωριού και φίλος του Τούρκου ναυάρχου, μετά από δεκαπέντε έτη στείρου γάμου με τη Σεραϊνώ φλέγεται από την επιθυμία να αποκτήσει παιδιά. Το σχέδιό του είναι να απαγάγει τη γειτόνισσά του τη Λελούδω που είναι μόλις τριάντα ετών και να δωροδοκήσει ένα παπά ή να τον βιάσει με φοβέρα να τους στεφανώσει.

Το τέλος της ιστορίας αναδεικνύει τη Σεραϊνώ, τη γυναίκα του, σε Αγία ψυχή και την προβάλλει σαν παρήγορη μαρτυρία για τη δυνατότητα εξαγιασμού του βέβηλου κόσμου μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Όλια Λαζαρίδου.

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Όλια Λαζαρίδου, Δάφνη Ρόκκου.

ΕΠΑΙΞΑΝ: Ιφιγένεια Γρίβα, Νικόλαος Γεώργιος Χαλδαιάκης.

 

o gamos tou karaxmeti