Ο Κ. Τζιούμης στη ΔΡΤ | “Την επόμενη φορά που ο κ. Τσιαμούλος πει κάτι χωρίς στοιχεία περί διαφάνειας, θα πάω στον Εισαγγελέα” (ήχος)

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 13:08

Για τα όσα συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

Για το θέμα που “άνοιξε” χτες στο συμβούλιο αναφορικά με την πλατεία στο Στάδιο, δήλωσε: “Έκανα λάθος που είπα στον Βόσνο που είπα, πως έχουν δηλωθεί τον Ιούλιο.Εχουν δηλωθεί τον Ιανουάριο. Έχει δηλωθεί κανονικά και η πλατεία και κάποια άλλα ακίνητα στο Στάδιο. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα θέμα από εκεί που δεν υπάρχει τίποτα”, ενώ συμπλήρωσε: “Στην απογραφή του 2011 δεν ενέταξαν την πλατεία στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου. Γι αυτό πρέπει να απολογηθούν”.



Στην συνέχεια αναφορικά με την δήλωση Σμυρνιώτη, πως η μελέτη της Άλωσης είναι η δεύτερη πιο ακριβή στην ιστορία του Δήμου, ανέφερε: “Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η δεύτερη πιο ακριβή είναι η δική του. Η πρώτη ήταν του Δημήτρη Παυλή. Ο κ.Σμυρνιώτης για ακόμα μια φορά, πιάνεται να λέει ψέματα”.

Για την ερώτηση που έγινε από τον κ.Παπαδημητρίου για ανάθεση σε εταιρεία από τα Χανιά έργου που αφορά στις δημόσιες σχέσεις στην ΔΕΥΑΤ, υπογράμμισε: “Η ανάθεση έχει να κάνει με ψηφιακή επικοινωνία και την ενημέρωση για την ποιότητα του νερού για τον covid. Η εταιρεία που το ανέλαβε ανήκει σε άνθρωπο που ζει και δραστηριοποιείται εδώ στην Τρίπολη, απλά η έδρα έχει παραμείνει στην Κρήτη. Λάβαμε τρεις προσφορές και την πήρε ο συγκεκριμένος άνθρωπος”.

Απαντώντας στα όσα είπε ο κ.Τσιαμούλος περι διαφάνειας στον Δήμο, τόνισε: «Υπάρχει μια δαπάνη στα κρυφά ή δεν μπήκε στη Διαύγεια; Κοιτάξτε, ο κ. Τσιαμούλος, έβγαινε και προεκλογικά και έλεγε ότι ο Τζιούμης που έχει υπόδικους συμβούλους και τώρα τρέχει και παρακαλάει μερικούς που του έχουν κάνει μήνυση να του γυρίσουν τη μήνυση. Ο κ. Τσιαμούλος έχει μία γλώσσα που τρέχει περισσότερο απ’ ότι πρέπει. Εγώ τονίζω και λέω. Είναι η τελευταία φορά που το ανέχομαι. Την επόμενη φορά θα πάω κατευθείαν στον Εισαγγελέα. Τελείωσε. Διότι σε τέτοια θέματα εγώ είμαι άτεγκτος. Είπε για θέμα διαφάνειας. Να μας εξηγήσει τι σημαίνει διαφάνεια. Έχουμε κάνει κάποια πράξη που δεν είναι στη Διαύγεια, που δεν το ξέρει ο κόσμος; Αν έχει θέμα διαφάνειας, να μας πει, αλλιώς θα απολογηθεί εκεί που πρέπει.»

Ενώ, σε άλλο σημείο, είπε … «Προσπαθεί να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα. Η λάσπη δεν πιάνει. Οτιδήποτε έχει κάνει με διαφάνεια ή με θέμα οικονομικά, από εδώ και πέρα οτιδήποτε πει ο κ. Τσιαμούλος και δεν το αποδεικνύει,  αν βρει έστω ένα που έχουμε κάνει και το αποδείξει, εγώ θα το παραδεχθώ. Αν όμως δεν βρει, είναι ένας κοινός συκοφάντης. Και βέβαια την απάντησή του από μένα, διότι αυτά τα «δεν φοβάμαι», σας είπα ψάχνει να βρει κάποιους ανθρώπους να αποσύρουν τις μηνύσεις, θα πάει στον εισαγγελέα. Εννοείται, θα τον μηνύσω. Τον άφησα μία φορά, δύο. Του απαντάω πολιτικά, αλλά ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Η πορεία η δική μου είναι γνωστή. Οι πολίτες έκριναν στις εκλογές. Ξέρουμε την ιστορία του καθενός μας. Όλων μας. Είναι μικρό χωριό η Τρίπολη. Εκεί δεν δέχομαι οτιδήποτε. Την επόμενη φορά που θα πει κάτι χωρίς στοιχεία, θα πάει να το αποδείξει εκεί που πρέπει».

Για τον απολογισμό των Χριστουγέννων ο Δήμαρχος ανέφερε, πως θα έρθει στο επόμενο συμβούλιο, ενώ τόνισε: “Δεν ισχύει οτι ήταν τα πιο αποτυχημένα Χριστούγεννα. Επιπλέον να σας πω, πως δεν πληρώθηκε ποτέ από τον Δήμο και ούτε πρόκειται να πληρωθεί ο εργολάβος, καθώς δεν έκανε τα όσα είχαν συμφωνηθεί στην πλατεία Άρεως”.

Παράλληλα μίλησε για το open mall – όπου ο Δήμος Τρίπολης όπως ανέφερε ο κ.Τζιούμης είναι ο μόνος από τους 39 Δήμους που το προχωρούν- και για εντάξεις έργων σε νέα προγράμματα. “Ευχαριστώ για ακόμα μια φορά τις υπηρεσίες του Δήμου, γιατί όλα αυτά απαιτούν δουλειά από τους υπαλλήλους”, υπογράμμισε.

Τέλος μιλώντας για το θέμα των απορριμμάτων, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είμαστε η Δημοτική Αρχή που έκλεισε χωματερή και που δεν έμειναν τα σκουπίδια ούτε μια μέρα στους δρόμους. Κάνουμε οτι προβλέπει ο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου γίνεται νόμιμη διαχείριση”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: