Ο Μ.Χριστοδουλάκης στην Τρίπολη | Τι είπε για συνεργασίες, ΣΥΡΙΖΑ, εκλογικό νόμο και Μεγαλόπολη (vid)

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 20:35

Στην Τρίπολη βρέθηκε την Τετάρτη (29/01) ο γραμματέας της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας.

Λίγο νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, με την κ.Διαμάντω Σαραντοπούλου, αναπληρώτρια γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ στην Αρκαδία να τον προλογίζει.Ο κ.Χριστοδουλάκης αρχικά ανέφερε, πως το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε ένα πλαίσιο διαρκούς διαλόγου για την πολιτική και ιδεολογική ανασυγκρότηση του κόμματος.

“Εμείς θέλουμε να είμαστε μια δυναμική και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Πρώτοι αναδείξαμε θέματα, όπως η λήξη προστασίας της πρώτης κατοικίας, οι αυθαίρετες χρεώσεις των τραπεζών και το ασφαλιστικό, το οποίο δυστυχώς  – τουλάχιστον βάσει του κειμένου που έχει έρθει προς διαβούλευση – δεν λύνει ουσιαστικά ζητήματα”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ υπογράμμισε, πως το ΚΙΝΑΛ εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην δική του πρόταση για ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα στην χώρα μας.

Ο κ.Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε επίσης στα εθνικά μας θέματα, τονίζοντας πως “η έλλειψη οχύρωσης όλων των πολιτειακών μας εκπροσώπων από μια ξεκάθαρη νέα εθνική στρατηγική, ειδικά στις σχέσεις μας με την Τουρκία, είχε συνέπειες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής”.

Από την τοποθέτηση του κ.Χριστοδουλάκη δεν έλειψαν οι αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον γραμματέα να λέει μεταξύ άλλων, πως οι πολιτικές του επιλογές θυμίζουν περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ του 2016 και όχι ένα κόμμα που κυβέρνησε. “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκφράσει την κοινωνία”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο γραμματέας της ΚΠΕ του κόμματος απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με την μεταλιγνιτική εποχή και την μετάβαση της Μεγαλόπολης σε αυτήν, τις εκλογές για την ανάδειξη νομαρχιακών επιτροπών, τον εκλογικό νόμο, αλλά και το κατα πόσο είναι διατεθειμένο το ΚΙΝΑΛ να προχωρήσει σε συνεργασίες.

“Το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης θα μπορούσε ασφαλώς να βρει κάποια βήματα, για να προχωρήσει ουσιαστικά, όμως εδώ μπαίνουν ζητήματα που αφορούν στα πολύ σφιχτά χρονικά όρια. Δεν μας πείθουν πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για το τι θα γίνει και με όλους αυτούς τους εργαζόμενους”, ανέφερε απαντώντας στην σχετική ερώτηση για την Μεγαλόπολη, ενώ ξεκαθάρισε πως βασική προϋπόθεση για το ΚΙΝΑΛ είναι όλες οι ενέργειες να γίνουν με βάσει ένα σαφές αναπτυξιακό πλάνο, το οποίο θα μπορέσει να δημιουργήσει ουσιαστικές θέσεις εργασίας, για να αξιοποιηθούν όλοι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους.