Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας στη Γορτυνία

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 10:04
Γιαννακούρας: Το ενδιαφέρον μας για τη Γορτυνία είναι δεδομένο και συνεχές- Δίνουμε λύση στο πάγιο αίτημα των κατοίκων της ΔΕ Κοντοβαζαίνης για το δρόμο Παραλογγοί- Τριπόταμα

 
«Με την προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε  για το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Κοντοβαζαίνης για την ολοκλήρωση του δρόμου Παραλογγοί – Τρίποταμα, βρήκαμε τρόπο να ολοκληρώσουμε την μελέτη για τον δρόμο, ώστε το έργο προϋπολογισμού 7 εκ.ευρώ να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αφού το κόστος του έργου είναι απαγορευτικό για υλοποίηση μέσω των πόρων που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.
 
Αυτό ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας σε συνάντηση που είχε με τους κατοίκους του Βελημαχίου Γορτυνίας την Κυριακή 11 Μαΐου. Μαζί με τον κ. Γιαννακούρα ήταν και οι  υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Θεόδωρος Ντάνος, Τάσος Κατσιαδράμης, Σταύρος Χριστόπουλος και Γιάννης Κατσίρης. 
 
Ο κ. Γιαννακούρας συνομιλώντας με τους κατοίκους του χωριού και αναφερόμενος στο θέμα του δρόμου τόνισε πως η Περιφέρεια προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να δώσει λύση στο πρόβλημα, κατανοώντας τη σημασία που έχει για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών, αλλά οι τεχνικές δυσκολίες και οι κατολισθήσεις που σημειώνονται στο τμήμα Παραλογγοί – Τριπόταμα τους οδήγησαν στη λύση της ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ. Ενώ σημείωσε πως θα ικανοποιήσουν άμεσα το αίτημά τους για προσωρινή λύση, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να εξυπηρετούνται μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.
 
Το κλιμάκιο της «Νέας Πελοποννήσου» επισκέφτηκε ακόμα τα χωριά Βάχλια, Δήμητρα, Κοντοβάζαινα, Καρδαρίτσι, Μοναστηράκι, Βυδιάκι, Βούτση, όπου η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους των χωριών, να ακούσει τα προβλήματα που τους απασχολούν. Οι κάτοικοι τόνισαν πως νιώθουν εγκατάλειψη ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκαναν και σε θέματα υγείας, αφού όπως είπαν δεν έχουν αγροτικούς γιατρούς. Ο κ. Γιαννακούρας τους ενημέρωσε πως αν και έχουν ζητήσει την αρμοδιότητα του τομέα υγείας, δυστυχώς αυτή παραμένει στην Κρατική Διοίκηση με γνωστά τα αποτελέσματα. Σημείωσε όμως πως όταν χρειάστηκε η Περιφέρεια και ο ίδιος προσωπικά παρενέβη και έστειλε επιστολές ώστε να μην συγχωνευτεί το Κέντρο Υγείας Τροπαίων με το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας .
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης μίλησε και για το   έργο που έχει υλοποιηθεί στην περιοχή, όπως η συντήρηση του δρόμου Βούτση- Μοναστηράκι- Βυδιάκι, προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ. Επίσης σε φάση δημοπράτησης βρίσκεται το έργο της συνέχισης των βελτιώσεων στο ίδιο επαρχιακό δίκτυο, που θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο δρόμο.
 
Ο κ. Γιαννακούρας επεσήμανε  πως εν μέσω οικονομικής κρίσης, αλλά και με ένα τεράστιο οδικό δίκτυο που διαθέτει ο Νομός Αρκαδίας, προσπάθησαν και τα κατάφεραν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν σημαντικό έργο σε όλη τη Γορτυνία, αφού εκτός από τους δρόμους που συντήρησαν και βελτίωσαν, έχουν προγραμματίσει αρδευτικά έργα, έργα ανάδειξης μνημείων, αξιοθέατων και μοναστηριών της περιοχής, όπως η Μονή Κλειβωκάς, στην οποία γίνονται ήδη έργα, ενώ θα υλοποιηθεί έργο και στην Μονή Αγίας Παρασκευής στη Βάχλια. 
 
Ο κ.Γιαννακούρας διαπιστώνοντας το ενδιαφέρον των νέων να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία, τομείς στους οποίους δίνει βαρύτητα η περιφερειακή αρχή Τατούλη, μίλησε για το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού ποιμνιοστασίων που υλοποιεί η ΠΕ Αρκαδίας και ενημέρωσε πως ήδη έχουν ηλεκτροδοτηθεί πάνω από 15 ποιμνιοστάσια στην Αρκαδία.
 
«Έχω αφοσιωθεί στον τόπο μου, την Αρκαδία, και το ενδιαφέρον μου είναι δεδομένο για τη Γορτυνία, με τους κατοίκους της οποίας διατηρώ ιδιαίτερες σχέσεις. Η Γορτυνία άλλωστε είναι μία περιοχή με ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ομορφιές και με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Ανάπτυξη που θα προκύψει και μέσω των υποδομών που έχουμε υλοποιήσει ως Περιφέρεια και θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε με τη δική σας εμπιστοσύνη και στήριξη», κατέληξε ο κ. Γιαννακούρας.