Οδ. Κωνσταντινόπουλος στη ΔΡΤ: «Δεν θα επιτρέψουμε ενεργειακό μονοπώλιο στην Αρκαδία!» (+ήχος)

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 12:57

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης «Καλημέρα στον Αέρα» και το Δημήτρη Μανιατάκο, μίλησε ο Βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, για το σοβαρό ζήτημα που αφορά το Φυσικό Αέριο στην Αρκαδία και την τηλεθέρμανη.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος στην αρχική του τοποθέτηση ξεκαθάρισε ότι όπως όλοι επιθυμεί την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή της Αρκαδίας, αλλά με ποιος όμως όρους και τρόπους συμπληρώνοντας: «Γι’ αυτό το λόγο εκδώσαμε ένα κεντρικό Δελτίου Τύπου που υιοθέτησε όλο το Κίνημα Αλλαγής, το οποίος έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο από εδώ και πέρα θα λειτουργούν τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή φτιάχνεται ένα μνημόνιο το οποίο ουσιαστικά προκαλεί μονοπώλιο. Αν χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία κατευθύνουμε ποιος θα πάρει τη διαχείριση και τη διανομή, τότε σημαίνει ότι το κόστος στο τέλος θα πληρώσει πολίτης».Ο κ. Κωνσταντινόπουλος σχολίασε χαρακτηριστικά ότι θα περίμενε η Νέα Δημοκρατία που είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα δεν θα συνέχιζε αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι με τον κ. Καλογρίτσα, ενώ έθεσε το ερώτημα προς τους πολίτες: «Υπάρχει περίπτωση να υπογράψει κάποιος να δοθούν 15.000.000 με 20.000.000 € από το ΕΣΠΑ σε έναν ιδιώτη σ’ έναν ιδιώτη, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία;», προσθέτοντας την απορία του γιατί απορρίφθηκε η κρατική εταιρία ΔΕΔΑ.

Παράλληλα ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι: «η αύξηση σε σχέση με την τηλεθέρμανση με το φυσικό αέριο, ενώ μπορεί να συνδεθεί με την 5η Μονάδα, θα είναι πάνω από 200%. Θα το δούνε στους λογαριασμούς τους! Πριν είναι αργά, ας κάνουμε κάτι καλό για τους ανθρώπους αυτούς.».

Αναφορικά με τα όσα ο κ. Τάτσης τόνισε στη Βουλή περί μεγάλου κόστους και χρονοβόρας διαδικασίας στο κατασκευαστικό σκέλος αλλά και τα όσα αναφέρονται περί ίδιων τεχνικών προδιαγραφών συνδεσιμότητας της τηλεθέρμανσης όπως με την 3η Μονάδα και με την 5η Μονάδα Μεγαλόπολης, ο κ. Κωνσταντινόπουλος σχολίασε: «Χαίρομαι που αυτά που έχω πει και γνωρίζω, τα γνωρίζουν και τα λένε και άλλοι πολίτες εργαζόμενοι, κατανοώντας ότι εμείς είμαστε αυτοί που θέλουμε να διασφαλίσουμε και το Φυσικό Αέριο και την Τηλεθέρμανση, αλλά προσιτά προς του πολίτες. Δεν πιστεύω ότι όλη η Κυβέρνηση συμμετέχει σ’ αυτό το παιχνίδι, αλλά υπάρχουν κάποιοι που πιέζουν πάρα πολύ και δεν το καταλαβαίνω για ποιους λόγους.».

Ο Βουλευτής Αρκαδίας τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη εξέλιξη και στην προοπτική που δημιουργεί ενεργειακό «μονοπώλιο» για τρεις πόλεις της Πελοποννήσου, λέγοντας επίσης: «Είπα τις προηγούμενες ημέρες ότι γι’ αυτά που γίνονται υπάρχει ένας σχεδιασμός από τον οποίο θα επωφεληθούν λίγοι, όχι οι πολλοί και τελικά θα καταλήξει να την πληρώσει ο πολίτης. Αντί δηλαδή να έρθει το Φυσικό Αέριο και να είναι φθηνό, θα το φέρουμε και θα είναι ακριβό καύσιμο!».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι το θέμα δεν πρόκειται ως Κίνημα Αλλαγής να το αφήσουν έτσι τονίζοντας: «Εμείς θα συνεχίσουμε την αντίδρασή μας και θα στείλουμε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγγραφο, θα στείλουμε και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Θα πάμε μόνοι μας, γνωρίζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμφωνούν σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, Γνωρίζουμε τι τους ενώνει. Το λέμε με τον τρόπο μας. Κι αυτό γιατί εκεί που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά πάτησε η Νέα Δημοκρατία και το Νόμο Σταθάκη.» και πρόσθεσε: «Μην νομίζετε ότι αυτό για εμάς είναι εύκολο. Μπλέκουμε σε μεγάλα συμφέροντα! Το ξέρουμε… Πριν 10 μέρες όταν τα έλεγα όλα αυτά κάποια αναρωτιόντουσαν τι γίνεται… Σήμερα το έχουν καταλάβει όλοι από τα μηνύματα που δέχομαι και όσα συμβαίνουν ότι όλα αυτά που αναφέρω είναι προς όφελος των πολιτών. Θα το πάμε μέχρι τέλους! Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το αφήσουμε έτσι!».

Κλείνοντας ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στέλνοντας και το δικό του μήνυμα προς την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς άρχοντες είπε: «Πρέπει να κατανοήσουν οι Δήμαρχοι, οι πολιτικοί μας, όλοι αυτοί που ασχολούμαστε με τα κοινά στην Αρκαδία, ότι αυτό το πράγμα όπως λειτουργεί, θα λειτουργήσει σε βάρος των πολιτών και στο τέλος θα «το πληρώσουν και αυτοί το μάρμαρο», καθώς οι πολίτες στο τέλος θα ενοχοποιήσουν και αυτούς. Πρέπει λοιπόν να απαιτήσουν να υπάρξει διαγωνιστική διαδικασία. Βεβαίως δεν έχει την ευθύνη για παράδειγμα ο Δήμαρχος Τρίπολης να επιβάλει διαγωνιστική διαδικασία, αλλά αν δεν γίνει αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι θα έχουν ακριβό φυσικό αέριο».

Αναλυτικά τα όσα ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης μπορείτε να ακούσετε παρακάτω: