ΟΕΒΕΑ | Ενημερωτική εκδήλωση για τα πνευματικά δικαιώματα και τις μικρές επιχειρήσεις (video)

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 15:52

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των επαγγελματιών για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις που σχετίζονται με το θέμα και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν ο πρόεδρος του ΟΕΒΑ κ. Θεοδωροπουλος, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου και μέλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Παναγιώτης Μαντάς και ο πρόεδρος του τμήματος υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και μέλος του ΔΣ καφεστιατορων κ. Παρασκευάς Κατσικερός ανέφεραν:Την Δευτέρα 4, Μαρτίου στις 18:30 στην αίθουσα της ΟΕΒΑ (Καλαμάτας 113) στην Τρίπολη θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το θέμα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΒΕ κ. Καββαθά.

Αναφερόμενη σε μία γενική αναστάτωση και μία διαρκής απειλή στις επιχειρήσεις αλλά και στα εμπορικά καταστήματα σε ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών χρήση μουσικής στους επαγγελματικούς χώρους αναφέρθηκαν οι τρεις πρόεδροι.

Την σύγχυση αυτή που έχει προκληθεί επιτείνει το μη ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο προήλθε επειδή δεν υπήρχε ουσιαστική διαβούλευση μεταξύ δημιουργού και χρηστών υπέρογκες χρεώσεις σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων εταιρειών που αξιώνουν κι αυτές του κόμματος στην πίτα των πνευματικών δικαιωμάτων δημιουργούνε μια ασφυκτική κατάσταση που έρχεται να προστεθεί στα ήδη συσσωρευμένα προβλήματα των επαγγελματιών του χώρου.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι θεωρούν σωστό το και δίκαιο την αμοιβή των δημιουργών για τη χρήση του προϊόντος αλλά μέσα στα πλαίσια ενός ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση και τα προβλήματα που σήμερα βιώνει αγορά επιβεβλημένη λοιπόν είναι η άμεση έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ υπουργείο δημιουργών και χρηστών προκειμένου να υπάρξει καλύτερη δυνατή διευθέτηση του ζητήματος

Στο τέλος κάλεσαν όλους τους επαγγελματίες που μπορεί να έχουν σχέσει με πνευματικά δικαιώματα για μουσική να παρακολουθήσουν την ενημέρωση που θα γίνει.

video σε λίγο