Ομόφωνη απόφαση για την καθιέρωση Δημόσιας Εορτής Τοπικής Σημαίας στο Χρυσοβίτσι

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 21:37

Ομόφωνη απόφαση για την καθιέρωση Δημόσιας Εορτής Τοπικής Σημαίας στην τοπική Κοινότητα Χρυσοβιτσίου έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Αυτό θα γίνεται τη δεύτερη Κυριακή μετά την Κυριακή του Πάσχα (Μυροφόρων) κάθε έτους.Με αυτή τη γιορτή θα τιμάται το θρησκευτικό προσκύνημα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ναό της Παναγίας στο Χρυσοβίτσι και η ανακήρυξη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε Αρχιστράτηγο της Επανάστασης του 1821.

Για το θέμα ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο και μίλησε ο Γιώργος Πραχαλιάς ο οποίος είπε ότι «είναι μια ιστορική απόφαση, αφού 187 χρόνια μετά την ίδρυση το Δημοτικό Συμβούλιο εισηγείται την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα εορτάζεται η ανάληψη της Αρχιστρατηγίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κατά την έναρξη της Επανάστασης. Μέχρι σήμερα το Ελληνικό Κράτος δεν είχε θεσμοθετημένη καμία γιορτή για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Πρόκειται για μία βαθιά ιστορική απόφαση για να αποκαταστήσει μία αδικία. Είμαι πολύ περήφανος που μοιράζονται αυτή τη στιγμή μαζί σας και ευχαριστώ από καρδιάς τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη που ξεκινήσαμε μαζί και συνεχίστηκε αμείωτα με τον Δημήτρη Παυλή.»