Π.Χλέπας στη ΔΡΤ 91,5 για ΚΕΔΗΤ: “Τις οφειλές σε προμηθευτές και εργαζόμενους θα τις αναλάβει ο Δήμος” (ήχος)

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 12:59

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ Παναγιώτης Χλέπας,ο οποίος μίλησε για την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για λύση και εκκαθάριση της κοινωφελούς επιχείρησης, αλλά και για την τελική απόφασή που θα ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης…

“Φαύλος κύκλος η ΚΕΔΗΤ…”“Χτες κατατέθηκε ως εισήγηση από εμένα η πρόταση για την λύση – εκκαθάριση της κοινωφελούς εταιρείας και πήραμε ομόφωνη απόφαση. Το θέμα θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την τελική απόφαση”, δήλωσε ο κ.Χλέπας, ενώ πρόσθεσε, πως αν αποφασιστεί το κλείσιμο της επιχείρησης, θα μπουν ορκωτοί λογιστές που θα κάνουν έλεγχο και κατόπιν θα ακολουθήσουν οι λοιπές ενέργειες.

Στην συνέχεια ξεκαθάρισε, πως η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα το να “σωθούν” οι δομές και οι εργαζόμενοι. “Οι δομές θα μεταφερθούν είτε στον Δήμο είτε στο ΝΠΔΔ μαζί με τους εργαζόμενους” δήλωσε, ενώ αναφορικά με το πότε θα γίνει αυτή η μεταφορά εάν και εφόσον αποφασιστεί το κλείσιμο της ΚΕΔΗΤ, ανέφερε πως σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση, μπορεί να γίνει και εντός της φετινής σχολικής χρονιάς.

Απαντώντας στο εάν εξετάστηκε η περίπτωση να συνεριστεί η λειτουργία της ΚΕΔΗΤ και να βρεθεί λύση στο οικονομικό της πρόβλημα, υπογράμμισε, πως κάτι τέτοιο θα ήταν ανέφικτο, μιας που δεν μπορεί να εκδοθεί εγκεκριμένος προϋπολογισμός από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, γεγονός που αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα.

Παράλληλα ο κ.Χλέπας ερωτηθείς, για το τι θα γίνει με τις οφειλές της ΚΕΔΗΤ σε ιδιώτες προμηθευτές και προσωπικό, τόνισε, πως θα τις αναλάβει ο Δήμος, ενώ επανέλαβε, πως οι όποιες οφειλές υπάρχουν προέρχονται από προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν προκύψει επί θητείας του.

Τέλος δεσμεύτηκε πως για όσο θα λειτουργεί η ΚΕΔΗΤ, δεν θα λείψει τίποτα από τις δομές της. “Δεν θα λείψει τίποτα μέχρι την τελευταία ημέρα, που θα είμαι εγώ εδώ. Αυτό είναι δέσμευση μου”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακούστε την συνέντευξη: