Π.Νίκας | Τι είπε για απορρίμματα, αεροδρόμιο Καλαμάτας και επαναλειτουργία τρένου

Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 11:51

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας (05/04) ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Νίκας, προχώρησε σε μια ενημέρωση προς τους πολίτες για διάφορα ζητήματα.

Αρχικά αναφέρθηκε σε επερώτηση που έγινε για το αεροδρόμιο Καλαμάτας, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Η άποψη μου και ως Δήμαρχος και τώρα είναι απολύτως καθαρή, πρέπει να γίνει ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου. Τα αεροδρόμια δεν γίνονται σήμερα από το κράτος. Μόνο του – οχι μαζί με άλλα αεροδρόμια – το αεροδρόμιο πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση σε συνεργασία με ιδιώτη. Αυτή είναι και η δημόσια έκφραση άποψης προς τους ερωτώντες. Είναι η μοναδική λύση. Αυτο πιστεύω και για λιμάνι της Καλαμάτας. Επίσης λέω δημόσια πως η συνεργασία του Υπουργείου Αμύνης με το Ισραήλ θα φέρει τεχνογνωσία και θέσεις εργασίας στην περιοχή της Καλαμάτας”.Παράλληλα αναφέρθηκε στα εξής θέματα:

  • Στην συνάντηση που θα έχει αύριο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να συζητηθεί το θέμα ΠΟΠ Ελιά – Καλαμάτας. “Είμαι απολύτως σύμφωνος με την απόφαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου για το θέμα αυτό. Έρχονται ελιές από το εξωτερικό, βαφτίζονται και το αποτέλεσμα είναι η καταστροφή των εγχώριων παραγωγών”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Στην συνάντηση που θα γίνει την Τετάρτη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για εξειδικευμένα ζητήματα όσον αφορά στην επαναλειτουργία του τρένου.” Υπάρχει έγκριση όσον αφορά στα 15.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για την επαναλειτουργία του τρένου μέχρι το Ναύπλιο. Θέλουν κάποιες εξηγήσεις σε τεχνικά ζητήματα που θα τις δώσει ο ΟΣΕ”, δήλωσε.
  • Στην συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη με τον ΟΣΕ με θέμα την μελέτη αποκατάστασης της γραμμής μέχρι την Καλαμάτα και την επαναλειτουργία της. “Θέλω να συνδέσω την θητεία μου με την επαναλειτουργία του τρένου”, τόνισε.
  • Στην συνάντηση με τον κ.Σκυλακάκη για τα θέματα του ταμείου Ανάκαμψης και στην προσπάθεια ένταξης του αντιπλημμυρικού έργου των Αγίων Θεοδώρων
  • Στην πανδημία του κορωνοϊού, τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στοιχεία) και στα ποσά που δόθηκαν από την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την μισθοδοσία ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων κτλ
  • Στην επίσκεψη Πέτσα – Βορίδη το επόμενο διάστημα στην Τρίπολη και στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης
  • Στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. “Συμφωνούμε ή διαφωνούμε να τελειώσουμε με τα σκουπίδια. Δεν μπορούμε αν μιλάμε για ανάπτυξη αν δεν λύσουμε αυτό το ζήτημα”, υπογράμμισε.
  • Στην ενισχυμένη αναλογική και την ανάγκη κυβερνησιμότητας
  • Στις εξελίξεις αναφορικά με το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις δηλώσεις)

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου: