Παναρκαδικό νοσοκομείο | Να σταματήσουν οι μετακινήσεις γιατρών ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 21:42

Θέμα που αφορά στις παραιτήσεις γιατρών και στην έλλειψη προσωπικού στο Παναρκαδικό νοσοκομείο έθεσε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.Βαγγέλης Γουργαρης.

Αρχικά ο κ.Γούργαρης ανέφερε, πως το Παναρκαδικό νοσοκομείο λειτουργεί πλέον ως νοσοκομείο μιας συγκεκριμένης νόσου (covid 19), ενώ αναφέρθηκε και στην αποδυνάμωση του νοσοκομείου τόσο λόγω της απώλειας γιατρού – ο οποίος έφυγε πρόωρα από την ζωή – όσο και από την παραίτηση ενός έμπειρου γιατρού. “Στερούμαστε υπηρεσιών. Υπάρχουν δυο έμπειροι γιατροί που αναρρώνουν από ζητήματα υγείας. Ένας ακόμα εμπειρος γιατρός αναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω των συνεχών μετακινήσεων στην 6η ΥΠΕ. Έχουν παραιτηθεί για τον ίδιο λόγο και πολλοί άλλοι γιατροί”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε: “Ακόμα ένας γιατρός στο Παναρκαδικό νοσοκομείο οδηγείται σε παραίτηση. Θα μείνει απαθές το Δημοτικό Συμβούλιο ή θα απαιτήσει να σταματήσουν αυτές οι αθλιότητες σε βάρος γιατρών και να ενισχυθεί σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό;”.Στην απάντηση του ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε θετικά απέναντι στην πρόταση του κ.Γούργαρη, προκειμένου να σταματήσουν οι μετακινήσεις γιατρών και να ενισχυθεί το Παναρκαδικό νοσοκομείο, που – όπως τόνισε – έχει στηρίξει σημαντικά την τοπική κοινωνία όλα τα χρόνια λειτουργίας του.

Στην συνέχεια ο κ.Σμυρνιώτης ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η μεγάλη πλειοψηφία γιατρών που παραιτήθηκαν προέρχονται από συγκεκριμένο νοσοκομείο εκτός της Περιφέρειας μας. Πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί το αυτό το θέμα, που έχει δημιουργηθεί”.

Η πρόεδρος του συμβουλίου κα.Παναγοπούλου – ούσα και η ίδια γιατρός – τόνισε πως οι συνθήκες που επικρατούν λόγω κορωνοϊού αποτελούν και ένα έναν ακόμα λόγο ο οποίος ωθεί γιατρούς στο να φεύγουν, ενώ βασικό θέμα που θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα – οπως υπογράμμισε –  είναι η προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων, ενώ δεσμεύτηκε να συντάξει το κείμενο της απόφασης σε συνεννόηση με τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Τέλος ο Δήμαρχος ανέφερε, πως λόγω των πολλών παραιτήσεων στο νοσοκομείο Πύργου, έχει έρθει έγγραφο στους γιατρούς της παθολογικής κλινικής του Παναρκαδικού νοσοκομείου, με το οποίο τους ζητείται να πηγαίνουν στον Πύργο εκ περιτρροπής, κάτι που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο δικό μας νοσοκομείο.

Αναμένεται να συνταχθεί σχετικό ψήφισμα από το σώμα (υπήρξε η σύμφωνη γνώμη όλων).