Πανελλήνιες εν μέσω πανδημίας | Μείωση ύλης – τρόποι διδασκαλίας (video)

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 11:37

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας για την μείωση της ύλης των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης βρέθηκε στο Φροντιστήριο ΣΥΜΒΟΛΟ όπου συνάντησε τους κ. Καναβό Δημήτριο και Αντωνόπουλο Ευάγγελο και μίλησε μαζί τους για την μείωση της ύλης των εξετάσεων και για τους τρόπους της εξ αποστάσεως διδασκαλίας που μπήκε για τα καλά στην καθημερινότητα των μαθητών.

Βρισκόμαστε στον τρίτο μήνα του lockdown και οι μαθητές της τρίτης Λυκείου προετοιμάζονται μέσα σε πρωτόγνωρες και συνάμα δύσκολες συνθήκες για τις επερχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις του Ιουνίου.Αναπροσαρμογη της εξεταστέας ύλης, τηλεκπαίδευση, επαγγελματικός προσανατολισμός, συμπλήρωση μηχανογραφικου, είναι καίρια ζητήματα που απασχολούν τους υποψηφίους.

Ο κ. Καναβός Δημήτρης μας επιβεβαίωσε την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου για μείωση της ύλης , ενώ μας έδωσε μια εικόνα για τα εργαλεία που έχει ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός χώρος, ώστε να κάνει πράξη την τηλεκπαίδευση και την αλληλεπίδραση με τους μαθητές από το σπίτι τους. Διαδραστικοί πίνακες, ηλεκτρονικές γραφίδες, βρίσκονται πλέον στη διάθεση των καθηγητών, προσομοιάζοντας σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό την δια ζώσης εκπαίδευση.

Ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στην σημασία σωστής συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου.

Η συμπλήρωση, τονίζει, θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και από ανθρώπους που γνωρίζουν όλες παραμέτρους αυτής της διαδικασίας και η οποία θα καθορίσει εν πολλοίς σε ποια σχολή θα εισαχθεί ο υποψήφιος.

Αναγνωριζοντας την σημασία αυτής της διαδικασίας, αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει το φροντιστήριο με εταιρεία των Αθηνών (employ) η οποία παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και συμπλήρωσης μηχανογραφικών δελτίων εξ’αποστάσεως.

”Είναι απαραίτητο να καλύψουμε τους μαθητές μας από κάθε άποψη στην τιτάνια προσπάθεια που κάνουν για να εκπληρώσουν τους στόχους τους, ειδικά μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες ” μας τονίζουν οι κύριοι Αντωνόπουλος και Καναβός.

Εμείς δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε καλό κουράγιο στους μαθητές και στους καθηγητές τους και κάθε επιτυχία στην επίτευξη των στόχων τους.