Παρέμβαση Περιφερειακού Συμβουλίου για τα ανεπιτήρητα ζώα στο Δ.Μεγαλόπολης

Οχτώ χωριά στο Δ.Μεγαλόπολης διαμαρτύρονται για τις ζημιές που έχουν προκληθεί από αδέσποτα βοειδή

Να ασκηθεί πίεση σε Δήμο Μεγαλόπολης και Δασαρχείο αλλά και σε κάθε άλλο αρμόδιο φορέα (Υπουργείο) για την λήψη μέτρων για τα ανεπιτήρητα ζώα στο Δήμο Μεγαλόπολης, αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του, την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.



Το θέμα έφερε ως εκτός ημερήσιας διάταξης, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, και μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος έκανε αποδεκτό να εγκριθεί μία απόφαση άσκησης πίεσης προς τα αρμόδια όργανα, αφού η  Περιφέρεια δεν έχει την αρμοδιότητα για το εν λόγω θέμα, το σώμα αποφάσισε να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση.  Ο κ.Νίκας σημείωσε πως το πρόβλημα πράγματι υπάρχει και δεν αφορά μόνο τα βοοειδή, αλλά και τα αγριογούρουνα που προκαλούν καταστροφές σε όλες σχεδόν της περιοχές της Πελοποννήσου.

Όσον αφορά το θέμα της Μεγαλόπολης, όπως αναφέρθηκε από τον κ.Γιαννακούρα στη συνεδρίαση, 8 χωριά μέσω των Προέδρων τους, διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί σε περιοχές του Δ.Μεγαλόπολης από αδέσποτα βοειδή. Τα ζώα προκαλούν ζημιές και παρά τις συνεχείς οχλήσεις και διαμαρτυρίες των Προέδρων των Χωριών δεν έχει δοθεί λύση από το Δήμο.

Να αναφέρουμε πως σε κείμενο διαμαρτυρίας έχουν υπογράψει οι Πρόεδροι των χωριών, Βάστα, Χωρέμη, Τριπόταμος, Ίσαρη, Παραδείσια, Χράνοι, Βουτσαρά και Βελιγοστή.

Στην διαμαρτυρία τους οι Πρόεδροι σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «η αγανάκτηση των πολιτών έχει ξεχειλίσει και η ατιμωρησία των υπευθύνων δεν γνωρίζουμε αν οδηγήσει σε τυχόν ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Να επισημάνουμε πως οι Δήμοι με Νόμο του 2012 έχουν την ευθύνη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Προηγούμενο άρθροΗ αποστολή του Αστέρα για το ματς του Ηρακλείου (26/01)
Επόμενο άρθροΚάθετα αρνητικό το ΠεΣυ Πελ/σου για ανεμογεννήτριες σε Μαίναλο-Λύκαιο Όρος