Περιφερειακή αρχή και εργαζόμενοι μαζί για τη νέα προοπτική της Πελοποννήσου

Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014 14:51

Την εμπιστοσύνη του στο ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στους συλλόγους εργαζομένων της Περιφέρειας, με τους οποίους συναντήθηκε, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου την Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014.  «Αναγνωρίζω τη δύσκολη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι για την επιβίωσή τους στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης και ταυτόχρονα τη μεγάλη τους προσπάθεια να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, παρά την τεράστια υποστελέχωση των υπηρεσιών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης  Πελοποννήσου. 
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους των συλλόγων ότι προετοιμάζεται ο νέος οργανισμός της Περιφέρειας, η οριστική μορφή του οποίου θα προκύψει μετά από διαβούλευση με τους εργαζομένους, και ζήτησε τη συνδρομή τους για τη βελτίωση της λειτουργίας της Περιφερειακής Διοίκησης επισημαίνοντας ότι   «στόχος όλων μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Σήμερα ωστόσο μπορούμε να πρωτοτυπήσουμε και αυτό δεν μπορεί να γίνει με συντηρητικές απόψεις, παρά μόνο με τολμηρές και προωθημένες ιδέες και απόψεις».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ειδική αναφορά έγινε στο θέμα της αξιολόγησης, όπου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των συλλόγων ότι «παραμένει σε ισχύ η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου» και επεσήμανε ότι «Η εξαρχής ποσοστιαία αξιολόγηση είναι βαθύτατα αντισυνταγματική, όπως επίσης λάθος είναι η επίσημη άποψη της κυβέρνησης και των μνημονιακών συνεργασιών, αφενός, ότι η δημόσια διοίκηση πάσχει και, αφετέρου, ότι μόνο η ίδια μπορεί να αξιολογεί». 
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε απαραίτητη την αξιολόγηση, που θα υπακούει ωστόσο στους κανόνες της ισονομίας και όχι σε ερασιτεχνισμούς και τόνισε ότι η ποσόστωση θα πρέπει να έπεται της αξιολόγησης και όχι να προηγείται. 
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων των εργαζομένων από την πλευρά τους έθεσαν τα αιτήματά τους στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και κατέθεσαν την εμπιστοσύνη τους στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι συλλήβδην αντίθετοι στην αξιολόγηση, αλλά ότι αυτή θα πρέπει να υπακούει σε αντικειμενικά κριτήρια και να ανταποκρίνεται σε πραγματικές ανάγκες.