Περιφερειακά Νέα| Αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών, τεχνικά έργα για την ασφάλεια οδικού δικτύου, ειδική κινητοποίηση Γ.Γ.Π.Π.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 10:32
Στα 843 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη 28 Ιουνίου – 63 οι νοσηλείες

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Τρίτη 28 Ιουνίου καταγράφηκαν 843 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 171.243.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 221, στην Π.Ε. Αρκαδίας 98, στην Π.Ε. Κορινθίας 228, στην Π.Ε. Λακωνίας 71 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 225.Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί της Τρίτης 28 Ιουνίου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και την Δευτέρα 27 Ιουνίου- συνολικά 63 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 2, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 8, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 9, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 7, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 10 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 27.

Συνεργασία του Π. Νίκα με χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και διευθυντές Τεχνικών Εργων των Π.Ε.

Συνεργασία είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι της Τρίτης 28 Ιουνίου, με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Τεχνικών Εργων των πέντε Π.Ε.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, η πορεία υλοποίησης διαφόρων έργων, καθώς και οι εργασίες καθαριότητας και βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Περιφέρειας.

Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας 4 δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τέσσερις δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου κηρύσσονται σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας.

Η σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου αφορά στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Επιδαύρου και Σπάρτης και ισχύει έως και την 1η του ερχόμενου Αυγούστου.

Στόχος της απόφασης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αποτελεί η “δρομολόγηση και επιτάχυνση έργων και εργασιών που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, των υποδομών, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος, λόγω επαπειλούμενου κινδύνου από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, με διαδικασίες αντίστοιχες με εκείνες που ισχύουν όταν κηρύσσεται μια περιοχή σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας”.

Τα έργα και εργασίες που θα δρομολογηθούν με βάση την εν λόγω απόφαση αφορούν “δασοκομικούς – φυτοτεχνικούς χειρισμούς προληπτικής απομάκρυνσης μέρους της φυσικής βλάστησης (εργασίες καθαρισμού) για μείωση του κινδύνου σε περιοχές όπως, στη ζώνη μίξης δασών/πόλεων και οικισμών για λόγους προστασίας των πολεοδομικών συγκροτημάτων από επερχόμενη δασική πυρκαγιά, σε περιοχές ιδιαίτερης και πολύ υψηλής προστασίας (άλση, πάρκα, κλπ), εκατέρωθεν (πλευρικά) κατά μήκος του οδικού δικτύου που διέρχεται μέσα από δάση και δασικές εκτάσεις.

Στα έργα και εργασίες που θα δρομολογηθούν συμπεριλαμβάνεται και η άμεση απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται για τους ίδιους λόγους από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και οικοπεδικές εκτάσεις, η συντήρηση και βελτίωση βατότητας του υφιστάμενου δασικού οδικού δικτύου, η συντήρηση υφιστάμενων αντιπυρικών ζωνών, η συντήρηση των πυροσβεστικών υδροστομίων, όπως επίσης και όποιο άλλο έργο ή εργασία κρίνεται αναγκαία και απορρέει ως υποχρέωση από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο των φορέων που εμπλέκονται σε δράσεις πρόληψης για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών”.

Την πλήρη απόφαση του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας μπορείτε να δείτε εδώ:

Απόφαση Ψ27346ΝΠΙΘ-Ο9