Περιφερειακά Νέα| Κρούσματα, νοσηλείες, συνέλευση Ενεργειακής Κοινότητας, καθαρισμός οδικού δικτύου, διαγωνισμός έργου στο Άστρος

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 11:27
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.
Δράσεις, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου:
Στα 302 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου – 43 οι νοσηλείες

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Τετάρτη 11 Μαΐου καταγράφηκαν 302 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 159.542.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 65, στην Π.Ε. Αρκαδίας 47, στην Π.Ε. Κορινθίας 80, στην Π.Ε. Λακωνίας 37 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 73.Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί της Τετάρτης 11 Μαΐου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και την Τρίτη 10 Μαΐου- συνολικά 43 άτομα (το 1 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Άργους 6, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 2, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 4, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 15 (ένα σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 5 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 11.

Συνέλευση της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετείχε στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ενεργειακής Κοινότητας ΠΕΛΕΚΟΙΝΠΕ, η οποία έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Μαΐου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Όπως σημείωσε ο Π. Νίκας, προχωρεί με ταχείς ρυθμούς η δραστηριοποίηση της ενεργειακής κοινότητας, από την οποία διεκδικείται χώρος στην περιοχή της Μεγαλόπολης για την δημιουργία πάρκου φωτοβολταϊκών συστημάτων προκειμένου να περιοριστεί η δαπάνη της Περιφέρειας για τις ενεργειακές της  ανάγκες.

Προγραμματισμός εργασιών καθαρισμού στο οδικό δίκτυο των Περιφερειακών Ενοτήτων

Εστάλη προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με αντικείμενο τον προγραμματισμό ανά Π.Ε. των εργασιών καθαρισμού που θα γίνουν από τα μηχανήματα της κάθε Ενότητας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυό της.

Σημειώνεται ότι πέρα από τον εν λόγω προγραμματισμό, ανάλογες εργασίες θα εκτελεστούν στο εθνικό, επαρχιακό αλλά και στο δασικό οδικό δίκτυο και μέσω εργολαβιών.

Προκήρυξη «ανοικτής διαδικασίας» επιλογής αναδόχου για το έργο με τίτλο: “ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΙΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ”

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου προκηρύσσει «ανοικτή διαδικασία» επιλογής αναδόχου του άρθρου 27 του Ν. 4412/2016 μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή (άρθρο 95 παρ. 2.α του Ν. 4412/2016) για το έργο με τίτλο: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΙΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ», προϋπολογισμού 915.000,00 €.

Μπορείτε να δείτε την διακήρυξη και τα σχετικά αρχεία εδώ:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ_Αγωγοί Άστρος_ΑΔΑ 6ΙΟΞ7Λ1-ΑΗΤ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ_ΑΓΩΓΟΙ ΑΣΤΡΟΥΣ_2022_ΑΔΑΜ_22PROC010532441

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ_Αγωγοί Άστρους 2022_signed

ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ_Αγωγοί Αστρους_2022_signed

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ_3 αγωγοι_signed

Tεχνική Περιγραφή-ΑΣΤΡΟΣ_signed

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ_ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ_signed

ΦΑΥ-3αγωγοί_signed

ΣΑΥ-3αγωγοί_signed

ΕΣΥ-ΑΣΤΡΟΣ-3αγωγοί_signed

Οικονομική_προσφορά_Έργου_αρ___050522_signed

espd-request-v2_signed