Περιφερειακό Συμβούλιο | Οι αποφάσεις για θέματα που αφορούν την Αρκαδία

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 21:24

Πολλά και σημαντικά θέματα για την Αρκαδία συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Μεταξύ άλλων, έγινε συζήτηση για τα εξής:Η «άρνηση σύγκλησης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΤΑΠΤοΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020» που απασχόλησε το περιφερειακό συμβούλιο και τελικά αποφασίστηκε να οριστεί η γενική συνέλευση στις 29/11/2019, χωρίς μέχρι τότε η διοίκηση της ΤΑΠΤΟΚ να μην λάβει αποφάσεις δεσμευτικές για τη νέα διοίκηση.

Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Πέτρου Τατούλη με θέμα: “Διορισμός μετακλητού Εκτελεστικού Γραμματέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας. Να θυμίσουμε ότι Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας είναι ο Δικηγόρος κ. Παναγιώτης Κολιόπουλος. Ο κ. Τατούλης αναρωτήθηκε αν η επιλογή του κ. Περιφερειάρχη μπορεί να αιτιολογήσει τη διοικητική εμπειρία. Ο Περιφερειάρχης απάντησε ότι δεν υπήρχε καμία παράβαση νόμου, καμία παρανομία, υπήρξε μόνο προσωπική διαφορά και προσπάθεια σπίλωσής ενός συγκεκριμένου ανθρώπου. Αυτό γίνεται σε αυτή την αίθουσα, να βγάλουμε τα απωθημένα μας.  Γιατί ο φίλος μου κ. Σταματάκος είχε περισσότερα προσόντα από έναν δικηγόρο Αρείου Πάγου; Δεν λέω ότι δεν ήταν ικανός, σωστά τον επέλεξε ο κ. Τατούλης, αλλά να μην βγάζουμε τα απωθημένα μας εδώ μέσα».

Την έγκριση διακοπής κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Τροπαίων – Λίμνης Λάδωνα λόγω έργων αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο.

Τέλος, την έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ιεράς Μονής Καλτεζών και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το έργο: Αποκατάσταση ζημιών των κτιρίων της Ιεράς Μονής Καλτεζών αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Λαμπρόπουλου.