Περιφερειάρχης και Πρύτανης κινητοποιήθηκαν για το παλαιό ΨΝΤ μετά το ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας (vid)

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020 00:00

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης και η έκταση που πήρε, πριν από λίγες ημέρες, για το πλιάτσικο που συμβαίνει στο παλαιό ψυχιατρικό νοσοκομείο Τρίπολης, έφερε ως φαίνεται αποτέλεσμα και κινητοποίησε τους υπευθύνους.

Έτσι αυτοψία πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη στις εγκαταστάσεις του πρώην Ψυχιατρείου Τρίπολης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.Αντικείμενο της σημερινής επίσκεψης αποτέλεσε η σύνταξη μελέτης από την Περιφέρεια για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο οποίο έχει παραχωρηθεί ο εν λόγω χώρος από το υπουργείο Υγείας.

Συμφωνήθηκε να υποβληθεί από το Πανεπιστήμιο αίτημα -συνοδευόμενο με κτηριολογική μελέτη από την Τεχνική του Υπηρεσία-, ώστε η Περιφέρεια να αναθέσει ή να χρηματοδοτήσει τη μελέτη ανακατασκευής των κτηρίων, τα οποία δυστυχώς έχουν βανδαλιστεί ή συλληθεί, καθώς δεν υπάρχει καμία φύλαξη.

Το έργο της φύλαξης του πιο πάνω χώρου, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, αναλαμβάνει άμεσα η Περιφέρεια σε συνεργασία με την αστυνομία και με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, προκειμένου να περισωθεί ίσως ό,τι έχει απομείνει.

Ακολούθως δείτε το αποκαλυπτικό video των Κώστα Μακαρούνη και Δημήτρη Δελή της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης, με την κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις του πρώην ψυχιατρικού νοσοκομείου.