ΠεΣυ Πελ/σου | Απεσύρθη θέμα για αιολικά πάρκα σε Αρκαδία-Λακωνία

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 23:21

Απεσύρθη θέμα που αφορούσε την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών πάρκων σε Αρκαδία-Λακωνία, από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Το θέμα συγκεκριμένα αφορούσε στη «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: Εγκατάσταση και λειτουργία Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 18MW, και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού» της εταιρείας «ΝΙΑΤΑ AIOLOS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», στη θέση «Δράμπαλα», των Δ.Ε. Βόρειας Κυνουρίας, Σκιρίτιδας και Καρυών, των Δήμων Βόρειας Κυνουρίας, Τρίπολης και Σπάρτης, των Π.Ε. Αρκαδίας και Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου».Ο λόγος της απόσυρσης από πλευράς της περιφερειακής αρχής και με πρόταση του κ.Νίκα του εν λόγω θέματο, ήταν ότι υπάρχουν αντιδράσεις από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Βασκινιωτών, ο οποίος έχει ζητήσει να συζητηθεί εκ νέου το  θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας.

Η περιφερειακή αρχή, όπως ειπώθηκε, θα επαναφέρει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση και θα ζητήσει να παραστεί και εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Βασκίνας αλλά και των άλλων τοπικών κοινοτήτων, στα όρια των οποίων θα γίνει η εγκατάσταση των αιολικών πάρκων.