ΠεΣυ Πελ/σου: Έλλειψη κρεβατιών στις ΜΕΘ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 18:14

Νίκας: Πρέπει να υπάρξει κατάλληλη εποπτεία των παιδιών. Σήμερα ήταν γεμάτες οι καφετέριες στην Τρίπολη

Με ενημέρωση για την 2ωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου των 13 Περιφερειαρχών της χώρας με τον Πρωθυπουργό σχετικά με τον κορωνοϊό ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία, λογική και όχι προσωπική τακτική και σημείωσε πως οι Περιφέρειες είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζήτησε να μην κατεβάσουν ρολά ως Περιφέρεια αλλά να μπορέσουν να λειτουργήσουν υποτυπωδώς.

Ανέφερε πως θα πρέπει να συμφωνήσουν πώς θα γίνονται από εδώ και πέρα οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κλείσιμο των σχολείων και σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει κατάλληλη εποπτεία των παιδιών, γιατί σήμερα διαπίστωσε πως οι καφετέριες της Τρίπολης, που έχει εικόνα, ήταν γεμάτες.

Επανέφερε το θέμα της απουσίας κέντρου αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και όσον αφορά το Παναρκαδικό Νοσοκομείο είπε πως επανέφερε το ζήτημα στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά δεν πήρε κάποια απάντηση.

Στην συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε η απουσία κρεβατιών στις ΜΕΘ, αφού αυτά δεν ξεπερνούν τα 10-11, ενώ ζητήθηκε στις συσκέψεις που γίνονται να λαμβάνουν μέρος και μέλη της μειοψηφίας. Ο κ.Τατούλης τόνισε μάλιστα πως μπορεί η κάθε Περιφέρεια να έχει και το δικό της σχέδιο αντιμετώπισης προβλημάτων δημόσιας υγείας, αφού και η προηγούμενη περιφερειακή αρχή είχε διαχειριστεί με επιτυχία προβλήματα όπως η ελονοσία και  ο καταρροϊκός πυρετός.

Κάποια οριστική απόφαση για το πώς θα γίνονται οι συνεδριάσεις δεν ελήφθη.