Πέτρος Ζούνης: Συνεδρίαση μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019 16:46

Συνεδρίασε την Παρασκευή 27-9-2019 το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας.

Η συνεδρίαση έγινε μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση και κατά τη διάρκεια ερωτήσεων προς τον Δήμαρχο από τον κ. Γιάννη Γιαννόπουλο.Την κύρια ευθύνη αυτής της έντασης φέρει ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Απόστολος Αποστολόπουλος, ο οποίος με ανάρμοστη συμπεριφορά, προσβλητική προς την αντιπολίτευση, και παρεμβάσεις πέραν των αρμοδιοτήτων του ώθησε την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αποχώρηση από τη συνεδρίαση. Κατά την αποχώρηση ζήτησα από τον πρόεδρο να ζητήσει συγγνώμη όπως ζητούσαν και οι σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν αποχωρήσουν της συνεδρίασης, και να κληθούν να επιστρέψουν για να προχωρήσουμε ομαλά στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό.

Επειδή τα κύρια θέματα της συνεδρίασης ήταν ορισμός εκπροσώπων στα Διοικητικά Συμβούλια νομικών προσώπων του δήμου, όπου η αντιπολίτευση έχει εξ ορισμού εκπροσώπους, ζήτησα να αναβληθούν τα θέματα αυτά, για την επόμενη συνεδρίαση γιατί θα ήταν πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο να προχωρήσουμε σε ορισμό εκπροσώπων της αντιπολίτευσης με απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα ζήτησα και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να μην συναινέσουν σε αυτή τη διαδικασία. Η πρότασή μου δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο με προτροπή του Δημάρχου, ο οποίος δήλωσε ότι θα προχωρήσει στη συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων με δικούς του εκπροσώπους δικαίωμα που του δίνει ο νόμος.
Θύμισα στο Δήμαρχο και στο ΔΣ ότι το νόμιμο δεν είναι και ηθικόν.

Τελικά το ΔΣ προχώρησε με αποχή από αυτή τη διαδικασία της παράταξής μας. Μάλιστα η παράταξη του κ. Μιλτιάδη Λύτρα όχι μόνο συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία αλλά άδραξε την ευκαιρία και διεκδίκησε όλους τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Πράγμα που απέκρυψε προς τους Γορτύνιους παρ΄ ότι λαλίστατος κατά τ΄ άλλα. Εντύπωση προκάλεσε και η συμμετοχή σε αυτή την ,κατά τη γνώμη μας, πολιτικά ανήθικη διαδικασία του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Φράγκου.

Η παράταξή μας όπως είχε αναγγείλει έθεσε για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης το θέμα «Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και αγώνα, για την προώθηση της κατασκευής του δρόμου Ολυμπία – Μυκήνες». Ο πρόεδρος παραβιάζοντας το άρθρο 74 παρ. 7 του νόμου 4555/2018 για τη λειτουργία του ΔΣ δεν έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία,ως όφειλε, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα ο ίδιος (με ένα μεγάλο ταραταζούμ, κυριολεκτώ) στο ΔΣ χωρίς να δεσμευτεί πότε. Η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Γορτυνίας ξεκίνησε άσχημα και δεν προμηνύει κάτι καλό για τον Δήμο. Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας και με κάθε τρόπο θα επιδιώξουμε να συζητηθούν τα μεγάλα θέματα που αναδείξαμε με το πρόγραμμά μας. Έχουμε και υπομονή αλλά κυρίως επιμονή.
Για την
Ανεξάρτητη Κίνηση
Δημοτών Γορτυνίας
Πέτρος Ζούνης