ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου: «Διεκδικούμε ζωή με υγεία, ισότητα και αξιοπρέπεια!»

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020 10:42

«Διεκδικούμε ζωή με υγεία, ισότητα και αξιοπρέπεια!» είναι το μήνυμα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου(ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ),  στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την σημερινή 3η Δεκέμβρη:Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Αναλυτικά αναφέρει:Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι μία ημέρα  αγώνα για το αναπηρικό κίνημα, μία ημέρα υπενθύμισης και μία ημέρα ενημέρωσης για την αναγκαιότητα της ισορροπημένης σχέσης των ικανοτήτων των ατόμων με αναπηρία και του περιβάλλοντος όπου διαβιώνουν. Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ΙΣΟΤΗΤΑ τόσο στα δικαιώματα, όσο και στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, δηλώνει και την ΙΣΑΞΙΑ ανάγκη στη ΖΩΗ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας βρίσκει αντιμέτωπους με την πιο κρίσιμη περίοδο σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτής της Πανδημίας του Κορωνοϊού. Για το λόγο αυτό, η μέρα αυτή αφιερώνεται στην διασφάλιση της υγείας και της ασφαλούς εργασίας των ατόμων με αναπηρία και χρονίως πασχόντων.

Η Κυβέρνηση, ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας απασχόλησης και  οι πολίτες μπορούν να συμβάλουν στη διασφάλιση της υγείας μας ιδίως σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ανθρωπότητας.

Η ΠΟΜΑμεΑ μαζί με την Ε.Σ.Α.μεΑ. αγωνιζόμαστε  ώστε όλοι εμείς, οι πολίτες με αναπηρία, με χρόνια πάθηση, οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με βαριά και πολλαπλή αναπηρία και οι οικογένειές μας, να μην  είμαστε τα πρώτα θύματα της πανδημίας και κάθε πανδημίας! Αγωνιζόμαστε για την προώθηση της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, καθώς και την  αναμόρφωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Η 3η Δεκέμβρη,  δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην Κυβέρνηση και σε ολόκληρη την  κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία και χρονίως πασχόντων, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Μένουμε οργανωμένοι, σαν μια γροθιά, μένουμε ασφαλείς.

Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς!