Που θα φτάσουν τα χιόνια τις επόμενες μέρες στην Αρκαδία

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013 16:44

Ο χειμώνας μπήκε δυναμικά αλλά και ημερολογιακά καθώς ο Δεκέμβρης φαίνεται να μπαίνει με αρκετές βροχές, χιόνια αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.Μέσα στην νέα εβδομάδα και κυρίως την Τρίτη μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης θα ντυθούν στα λευκά και περιοχές της ορεινής Αρκαδίας και όχι μόνο.
 
Τα φαινόμενα ωστόσο θα είναι ασθενή και πρόσκαιρα μέτριας έντασης.
 
Πιο αναλυτικά:
 
Τρίτη 3/12/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός το πρωί νωρίς με συννεφιά κατά τόπους πυκνή η οποία θα δίνει ψιλόβροχο και ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο στην Τρίπολη ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ορεινά τμήματα πάνω από τα 800-900 μέτρα αρχικά και πρόσκαιρα και στα 700-800 στην περιοχή του Μαινάλου και στα 600-700 μέτρα στο Αρτεμίσιο και στον Πάρνωνα.
 
Προς το μεσημέρι πρόσκαιρα ο καιρός θα ανοίξει με τις νεφώσεις να μένουν στα γύρω ορεινά και κύριως στα ανατολικά του νομού προς την Κορινθία (κυρίως στο Αρτεμίσιο) όπου θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται ασθενή φαινόμενα με την μορφή χιονιού μέχρι και τα 600-700 μέτρα.
 
Μέσα στο απόγευμα και προς το βράδυ ο καιρός θα ξανακλείσει στο νομό από τα νότια νοτιοανατολικά (Αργολίδα-Λακωνία) και θα αρχίσει να χιονίζει αρχικά στις περιοχές γύρω από το Πάρνωνα (Άγιο Πέτρο-Δολιανά κ.τ.λ) και σταδιακά θα επηρεαστεί και η Τρίπολη αλλά και τα υπόλοιπα ορεινά που θα χιονίζονται πάνω από τα 700-800 μέτρα και πρόσκαιρα ίσως και 650-700 μέτρα.
 
Μέσα στην νύχτα προς την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα για χιονόπτωση και στην Τρίπολη.
Τετάρτη 4/12/2013:
Μουντός και αρκετά κρύος θα είναι ο καιρός νωρίς το πρωί με ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριας έντασης χιονοπτώσεις κυρίως στα νότια νοτιοανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα του νομού Αρκαδίας (Προς Πάρνωνα και Αρτεμίσιο) ενώ κατά διαστήματα νιφάδες και ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται και στην Τρίπολη(νωρίς το πρωί ίσως να είναι πυκνή η χιονόπτωση).
 
Μέσα στην ημέρα ο καιρός θα αρχίζει να σπάει ήδη προς το μεσημέρι και το απόγευμα ,τα όποια φαινόμενα εκδηλωθούν θα είναι κυρίως το πρωί.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ.
 
Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση.
 
Το βράδυ της Τετάρτης και το πρωινό της Πέμπτης η θερμοκρασία θα αγγίξει υπό συνθήκες ξαστεριάς τους -5οC με -6oC στην Τρίπολη και στα γύρω ορεινά τους -2οC με -3oC.
 
Η παραπάνω πρόγνωση είναι με βάση τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, αν αλλάξει κάτι θα σας ενημερώσουμε γιατί υπάρχει μεγάλη αναξιοπιστία σε τέτοιες λεπτομέρειες ακόμα και 3 μέρες πριν.
Επιμέλεια: Καραβίας Ιάσων(Jason)