Πραγματοποιήθηκε η ΓΣ της ΕΠΣ Αρκαδίας

Τρίτη, 25 Ιούνιος 2019 11:14

Το απόγευμα της Δευτέρα 24/06 πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη σε κεντρικό ξενοδοχείο η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αρκαδίας, παρουσία αρκετών μελών – εκπροσώπων σωματείων που εξασφάλισαν την απαιτούμενη απαρτία ώστε να διεξαχθεί τελικά χωρίς προβλήματα. Μια ΓΣ στην οποία πέρα από την έγκριση του απολογισμού και μια σύντομη αναφορά στην περασμένη αγωνιστική περίοδο και σε όσα έγιναν στη διάρκεια της χρονιάς, η συζήτηση κυμάνθηκε σε προτάσεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σε επίπεδο διοργανώσεων αναφέρθηκε ότι οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων θα διεξαχθούν περί τα τέλη Ιουλίου με τους συλλόγους να έχουν την ευχέρεια να δηλώσουν συμμετοχή έως και 1-2 μέρες νωρίτερα από την διεξαγωγή των κληρώσεων. Ο κ. Τσαγγούρης αναφερόμενος στο Α’ τοπικό της επόμενης σεζόν και τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων τόνισε ότι η σεζόν θα έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές του επόμενου Απριλίου. Αναφέρθηκε επίσης ότι το φετινό super cup θα διεξαχθεί το προσεχές Φθινόπωρο πιθανότατα στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, με πρόταση της ΑΕΚ Τρίπολης να διεξαχθεί στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».Κοινή διαπίστωση και πολύ έντονος προβληματισμός υπήρξε κατά την αναφορά στην κατάσταση με την έλλειψη γηπέδων στο τοπικό ποδόσφαιρο και κυρίως στην περιοχή της Μαντινείας και ζητήθηκαν από αρκετά μέλη πιο δραστικές ενέργειες από την ΕΠΣ Αρκαδίας. Επίσης αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αποκλειστική χρήση πράσινων γηπέδων σε όλες τις διοργανώσεις της ΕΠΣ Αρκαδίας.

Τέλος μεταξύ των προτάσεων συζητήθηκε η προοπτική διεξαγωγής play-off και play-out για την αποφυγή φαινόμενων αγωνιστικής χαλάρωσης ομάδων στο τέλος κάθε σεζόν. Σημαντικό μέρος της ΓΣ αφιερώθηκε στα τμήματα υποδομής και στα όρια ηλικιών στα προσεχή πρωταθλήματα υποδομής με επικρατέστερη θέμα την πιθανή διοργάνωση πρωταθλήματος Κ14. Ένα θέμα που θα μπει σε διαβούλευση και θα παρθεί απόφαση κατά τη διεξαγωγή των κληρώσεων των πρωταθλημάτων.