Προεκλογικό κλίμα στο ΠεΣυ Πελ/σου | Κόντρα Νίκα-Τατούλη

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2022 18:43

Νίκας: Ποτέ δεν έχω κάνει γονυκλισίες και χειροφιλήματα 

Τατούλης: Επιστρέφω την ύβρη για τη Χρυσή Αυγή Προεκλογικό κλίμα μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με αφορμή τη συζήτηση για την οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου την 1η Ιανουαρίου 2018.

Και ενώ όσον αφορά το θέμα αυτό καθ’ αυτό νυν και τέως περιφερειακή αρχή συμφώνησαν, υπήρξαν εντάσεις και ενστάσεις και σε μερικά σημεία υψηλοί τόνοι, όσον αφορά κατά κύριο λόγο το διπλογραφικό σύστημα και την λειτουργία του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έκανε λόγο για ποσό 350 χιλιάδων ευρώ που δόθηκαν για να γίνει το διπλογραφικό σύστημα, το οποίο η προηγούμενη περιφερειακή αρχή δεν λειτούργησε γιατί δεν ήθελε, ενώ οι ίδιοι έδωσαν 65 χιλιάδες ευρώ και το διπλογραφικό σύστημα έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Από την άλλη ακούστηκαν διάφορα σχετικά με τις προεκλογικές στηρίξεις το 2019 και ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για γονυκλισίες και χειροφιλήματα από πλευράς Νίκα, ενώ ο κ. Νίκας μίλησε για σύμπραξη με τη Χρυσή Αυγή, αναφορικά με την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη, κάτι που έκανε τον κ. Τατούλη να πει πως επιστρέφει την ύβρη στον υβριστή και στον κατ’ εξοχήν  άνθρωπο που εμφορείται από τις ιδέες της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Νίκας από την άλλη σημείωσε πως δεν έχει κάνει ποτέ γονυκλισία ούτε χειροφίλημα και οι πολίτες είναι αυτοί που κρίνουν και που θα δώσουν την εξουσία στις επόμενες εκλογές.

Να σημειώσουμε τέλος πως όσον αφορά το θέμα αυτό καθ’ αυτό η παράταξη Δέδε δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, ο κ. Τζεμπετζής ψήφισε “παρών”, ενώ οι άλλες παρατάξεις ψήφισαν κατά.