Πρόγραμμα Διαχείρισης Βάρους στο Κέντρο Αποθεραπείας “Παλλάδιον”

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 13:46

Ο πλανήτης απειλείται από μια τεράστια επιδημία παχυσαρκίας με τα δεδομένα να οδηγούν στο συμπέρασμα πως η κατάσταση θα γίνει χειρότερη. Πρόσφατη μελέτη έδειξε πως περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια ενήλικες και παιδιά παγκοσμίως είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Στην Ελλάδα το ποσοστό του παχύσαρκου ή υπέρβαρου ενήλικου πληθυσμού ανέρχεται στο 32% και διαρκώς αυξάνεται.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό, σύνθετο και πολυπαραγοντικό πρόβλημα που παρατηρείται κυρίως στις «ανεπτυγμένες» χώρες αποτελώντας κίνδυνο – θάνατο για όλο και νεώτερες ηλικίες.Η ραγδαία αύξηση της οφείλεται κυρίως σε αλλαγές στον τρόπο ζωής και συγκεκριμένα στις διατροφικές συνήθειες και τις συνήθειες σωματικής δραστηριότητας. Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες όπως η ηλικία, η ψυχολογία,οι συνθήκες ζωής και ο κοινωνικός περίγυρος ή ένα μεμονωμένο περιστατικό που μπορεί να επηρέασε τον τρόπο ζωής ενός ατόμου.

Η παχύσαρκία αν και είναι αποτέλεσμα του τρόπου ζωής των «ανεπτυγμένων» κυρίως κοινωνιών, ταυτόχρονα στιγματίζεται και πολλές φορές οι παχύσαρκοι αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο που τους οδηγεί να αναπτύξουν αρνητικές πεποιθήσεις για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η μακροχρόνια εμπειρία μας στο χώρο της αποκατάστασης μας οδήγησε στη διαπίστωση ότι τα πολυπαραγοντικά αίτια της νόσου αυτής πρέπει να συνυπολογιστούν και να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια μιας ομάδας ειδικών επιστημόνων – ιατροί, διατροφολόγοι, ψυχολόγοι, γυμναστές –η οποία είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της απώλειας και της διατήρησης βάρους.

Το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ είναι το πρώτο κέντρο στην Ελλάδα που προσφέρει ολιστική αντιμετώπιση της νόσου της παχυσαρκίας – ενεργοποίηση μεταβολισμού, ψυχολογική υποστήριξη, διατροφή και άσκηση– με ιατρική παρακολούθηση από διαφορετικές ειδικότητες όπως Φυσίατρο, Καρδιολόγο, Πνευμονολόγο, Νευρολόγο, Ενδοκρινολόγο καθώς επίσης και Διατροφολόγο, Ψυχολόγο, Γυμναστές και Θεραπευτές διαφόρων ειδικοτήτων. Την ενίσχυση του αποτελέσματος υποστηρίζουν καινοτόμες υπηρεσίες όπως ο Καθαρισμός παχέος εντέρου με υδροθεραπεία, η Νευροανάδραση, ο Βελονισμός και η Ομοιοπαθητική.

Σε συνεργασία με τον ασθενή διαμορφώνεται ένα απολύτως εξατομικευμένο πρόγραμμα το οποίο προσφέρει διαρκή παρακολουθηση και καθοδήγηση,με συνδυασμό στοχευμένηςδιατροφής και άσκησης και εξατομικευμένη διατροφική παρακολούθηση μετά την έξοδο από το κέντρο. Όλα αυτά σε ένα βέλτιστο περιβάλλον, απαλλαγμένο από παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά την προσπάθεια του κάθε ατόμου.Στόχος του πρόγραμματος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝείναι η δημιουργία μιας υγιούς σχέσης με την τροφή, ο επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων του κάθε ατόμου που επιθυμεί να χάσει σωματικό βάρος αλλα και η διατήρηση των διατροφικών αλλαγώνοριστικά.

Παράλληλα με την απώλεια του σωματικού βάρους επιτυγχάνεται σημαντική βελτίωση της υγείας (μείωση της αρτηριακής πίεσης, ρύθμιση σακχάρου, βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, καλύτερη κινητικότητα και αντοχή) αλλά και καλύτερη ποιότητα ύπνουκαι ποιότητα ζωής. Πέρανόμως από τη βελτίωση της υγείας που επιτυγχάνεται, ημείωση σωματικού βάρους ενισχύει την ψυχολογία και τη διάθεση και παράλληλα αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την ενεργητικότητα- απόδοση του ατόμου.

Το εξατομικευμένο πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει η διεπιστημονική ομάδα του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ περιλαμβάνει:

 • Πρόγραμμα ειδικής διατροφής έχοντας κατά νου τους στόχους σας, τη βελτίωση της υγείας και του τρόπου ζωής σας.
 • Εκπαίδευση σχετικά με το είδος διατροφής
 • Πρόγραμμα Κινητοποίησης
 • Ενδυνάμωση
 • Ψυχολογική Υποστήριξη
 • Εκπαίδευση εγκεφάλου με τη μέθοδο της Νευροανάδρασης
 • Αερόβια άσκηση (χρήση μηχανημάτων ενίσχυσης καρδιαγγειακού κτλ.)
 • Καθαρισμός παχέος εντέρου με υδροθεραπεία
 • Συμπληρωματικές θεραπείες (Βελονισμός, Ομοιοπαθητική)
 • Ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού
 • Βελτίωση δεικτών υγείας και σύνθεσης σώματος (βελτίωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, τη μείωση των επιπέδων ινσουλίνης και την αναστροφή του μεταβολικού συνδρόμου).

Η απώλεια βάρους είναι το αποτέλεσμα νέων συνηθειών και επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με την τροφή.

Ας καθορίσουμε μαζί τους στόχους σας, προκειμένου να αλλάξουμε τις διατροφικές σας συνήθειες, να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής σας, να μειώσουμε το σωματικό σας βάροςκαι να βάλουμε στη ζωή σας την άσκηση. Κερδίστε τη σωματική και ψυχική υγεία σας.

Αν και εσείς νιώθετε έτοιμοι να ξεκινήσετε, το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ δηλώνει ήδη έτοιμο έχοντας τη μόνιμη λύση στο πρόβλημά σας!Επικοινωνείστε σήμερα κιόλας με το τηλεφωνικό μας κέντρο (2716008888) και αλλάξτε ζωή.