Προμήθεια εξοπλισμού για το Παναρκαδικό νοσοκομείο και άλλα έργα μέσω λιγνιτόσημου (vid)

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 23:53

Τέσσερα νέα έργα προς χρηματοδότηση από τον ειδικό αναπτυξιακό πόρο (λιγνιτόσημο) ενέκρινε η Επιτροπή Παρακολούθησης, υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα, κατά τη συνεδρίασή της, την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Τα έργα αυτά είναι συνολικού ύψους περίπου 752 χιλιάδων ευρώ και θα χρηματοδοτηθούν από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας (τα τρία εξ αυτών) και από τον προϋπολογισμό του Δ.Μεγαλόπολης (το τέταρτο).Τα έργα που εγκρίθηκαν είναι η προμήθεια ενός μηχανήματος οπτικής τομογραφίας- συνοχής και μίας οφθαλμολογικής καρέκλας που είχαν αιτηθεί οι γιατροί της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου από την Περιφέρεια, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος προμήθειάς τους και όπως ανέφερε ο κ.Γιαννακούρας το λιγνιτόσημο έχει και κοινωνικό ρόλο.

Επίσης εγκρίθηκε η μελέτη για το κληροδότημα Λαμπάρδη στον εξωτερικό χώρο της Αγίας Κυριακής Δημητσάνας. Ένα κτίριο υπό κατάρρευση που πρέπει να επισκευαστεί  και το οποίο μεταξύ άλλων θα χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς δράσεις από την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Το τρίτο έργο αφορά τη μελέτη και έργο της εσωτερικής διαμόρφωσης του παλαιοντολογικού μουσείου του Ισιώματος Καρυών. Έργο που θα πραγματοποιηθεί μετά την κατασκευή του κτιρίου που έχει ήδη ξεκινήσει.

Και το τέταρτο που χρηματοδοτείται από το Δήμο Μεγαλόπολης αφορά στην συντήρηση της τηλεθέρμανσης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας σημείωσε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του πως το θέμα της μη απόδοσης των χρημάτων από τη ΔΕΗ από το 2012 τους έχει “δέσει τα χέρια” και δεν έχουν γίνει πράξη σε μεγάλο βαθμό οι προθέσεις τους για υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και, όπως είπε χαρακτηριστικά “απλώς συντηρούνται”.

Να αναφέρουμε δε πως στην διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης έγινε ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, πως μετά από επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ τους επόμενους έναν με δύο μήνες η επιχείρηση θα πληρώσει για την χρήση του 2013, ποσό που ανέρχεται στα 4 εκ ευρώ.

Απομένουν βέβαια οι χρήσεις μέχρι το 2017.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ.Γιαννακούρα.