Ψαρονέφρι με σάλτσα κρασιού και θυμάρι

 

Σήμερα σας παρουσιάζουμε σε συνεργασία με το σεφ Κυριάκο Ντελόπουλο συνταγή για ψαρονέφρι με σάλτσα κρασιού και θυμάρι για δύο άτομα.



Υλικά

2 ψαρονέφρια σε φέτες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ½ φλ. κόκκινο κρασί

Θυμάρι

2 κ.σ. βούτυρο

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και λίγο λαδί σε χαμηλή φωτιά.

Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μετά αφαιρούμε από την φωτιά.

Σε ένα άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές αποφεύγοντας το πολύ ανακάτεμα. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε την σάλτσα από το κρασί-κρεμμύδι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε λίγο βούτυρο κι αφήνουμε να γλασάρει.

Προηγούμενο άρθροΟ Κώστας Καλογιαννίδης στη ΔΡΤ για τη χρονιά που ξεκινάει για τον Ερμή στη Γ’ Εθνική (+ήχος)
Επόμενο άρθροΒ. Γιαννακούρας για την Ιστορική Μονή Καλτεζών: «Ενός κακού μύρια έπονται»