Σε λίγο καιρό στο Παναρκαδικό δεν θα μπορούν να γίνουν χειρουργεία (vid)

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 20:10

Απαράδεκτο να μην ασχολούνται οι αρμόδιοι με τα μηχανήματα που “σαπίζουν” στα υπόγεια εδώ και 4 χρόνια

“Εχουμε φτάσει στο τέρμα μας και σε λίγο καιρό θα συμβεί ό,τι συνέβη και στο Αττικό Νοσοκομείο να ακυρώνονται χειρουργεία λόγω έλλειψης υλικών.Δεν έχουμε χρήματα για υλικά και δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα μπορούμε να εξυπηρετούμε τους ασθενείς”. Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους αρμόδιους, περιγράφοντας παράλληλα την κατάσταση που υπάρχει στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.Οι δηλώσεις του κ. Παπασταματάκη έγιναν με αφορμή την παρέμβαση του για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που “σαπίζει” κυριολεκτικά στα υπόγεια του νοσοκομείου από το 2009 και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τον βγάλει από τα πακέτα και να τον δώσει τους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου προς όφελος των ασθενών. Ένα θέμα που μπορεί όπως είπε ο κ.Παπασταματάκης να έχει εμπλακεί και η Δικαιοσύνη, αλλά θεωρεί πως αν υπήρχε πολιτική βούληση, ακόμα και τώρα, θα είχε λυθεί το όλο θέμα και ο εξοπλισμός θα έβγαινε από τα υπόγεια του νοσοκομείου. Σημείωσε ότι για το έργο ανακαίνισης δίνεται λύση με πολιτική παρέμβαση κάτι που δεν συμβαίνει με τον εξοπλισμό, ενώ εξέφρασε και την απορία του γιατί δεν έχει λήξει δικαστικά η υπόθεση και βέβαια δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις για το τι έγιναν τα 3 εκατομμύρια ευρώ που ήταν στον κωδικό για τον εξοπλισμό.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ σημείωσε ότι δεν θα αφήσουν οι γιατροί έτσι το όλο θέμα, αλλά θα προσπαθήσουν να ενεργοποιήσουν και άλλους ώστε να υπάρξει καθολική αντίδραση και διαμαρτυρία και τα μηχανήματα έστω και τώρα να δοθούν προς χρήση.

Επιπλέον επεσήμανε πως θα πρέπει οι αρμόδιοι να σκέφτονται πριν αποφασίζουν κάτι, αναφερόμενος στο θέμα των απογευματινών ιατρείων, αφού όπως είπε δεν υπάρχει προσωπικό να καλύψει τα πρωινά ιατρεία και δεν γνωρίζει πώς ο κύριος υπουργός Υγείας μιλά και για απογευματινά ιατρεία. Μάλιστα χαριτολογώντας ρώτησε τον κ. Γεωργιάδη “το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;”, θεωρώντας πως ο υπουργός λέει ανέκδοτα και δεν μιλά σοβαρά για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Οι γιατροί μάλιστα θα προβούν και σε κινητοποιήσεις το προσεχές διάστημα για το θέμα των υλικών αλλά και γενικότερα για τα ζητήματα που αφορούν στον χώρο της υγείας ενώ ο πρόεδρος του ΙΣΑ χαρακτήρισε απαράδεκτο και το γεγονός ότι οι ασθενείς καλούνται ακόμα και για μία συνταγογράφηση να πληρώνουν τα 5 ευρώ ενώ δεν συνταγογραφούνται φάρμακα που έχουν αρχικά συνταγογραφηθεί από εξωτερικούς γιατρούς.

Ε.Τ.