Σεμινάριο για άνεργους γονείς στην Τρίπολη

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 04:41

Το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας «Ανέλιξη», σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των ναρκωτικών, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους άνεργους γονείς να ανταπεξέλθουν στον απαιτητικό ρόλο τους και να υποστηριχθούν οι ίδιοι, ώστε να υποστηρίξουν τα παιδιά τους που μεγαλώνουν, ξεκινά την υλοποίηση ενός νέου σεμιναρίου για γονείς.Στο σεμινάριο θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των εφήβων, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους, την ενίσχυση της ικανότητας λήψης σωστών αποφάσεων, αλλά και θέματα σχετικά με τις ανάγκες και τη συναισθηματική ενδυνάμωση των ίδιων των γονέων που βιώνουν το πρόβλημα της ανεργίας.

Οι συμμετέχοντες γονείς θα έχουν την ευκαιρία σε ένα ομαδικό πλαίσιο να λάβουν ψυχολογική στήριξη, να διαχειριστούν το άγχος που γεννά η απώλεια της εργασίας, να μάθουν να κατανοούν τόσο τα δικά τους συναισθήματα όσο και των παιδιών τους και να προωθούν την ουσιαστική επικοινωνία μέσα στην οικογένεια.

Συνολικά θα γίνουν 13 εβδομαδιαίες συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Αποστολοπούλου 2, Τρίπολη). Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10.00 – 12.00 το πρωί.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Κέντρο Πρόληψης, Αποστολοπούλου 2, Τρίπολη. Τηλέφωνο Επικοινωνίας :2710235243 (9:00-15:00).

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν