Σφοδρή χαλαζόπτωση κατέστρεψε τις ελιές στον Κοκκορά Γορτυνίας

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020 15:58

Μεγάλη καταστροφή υπέστησαν οι ελιές στο χωριό Κοκκορά Γορτυνίας, μετά από τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της ΔΕ Ηραίας τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με τον κ.Δημήτρη Τσάκαλη, που μας έστειλε και την φωτογραφία με τις ελιές, όπως βλέπετε, να έχουν πέσει κάτω από τα δέντρα, λόγω του χαλαζιού, το πλήγμα για τους νέους αγρότες της περιοχής είναι μεγάλο.Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσάκαλης:

“Μετά από μια μεγάλη περίοδο ανομβρίας, την χαμηλή στάθμη των αρδευτικών υδάτων, την έλλειψη αρδευτικών δικτύων που είχαν σαν αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής ήλθε και μια σφοδρή χαλαζόπτωση για να επιφέρει την τέλεια καταστροφή”.

Και συμπλήρωσε πως ο Κοκκοράς έχει 70 μόνιμους κατοίκους, εξ αυτών 20 είναι νέοι ποσοστό πολύ μεγάλο για χωριό της Γορτυνίας.

Και κατέληξε, απευθύνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα “εάν θέλουμε να μην ερημώσει άλλο ένα χωριό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για παραμείνουν στο χωριό οι νέοι άνθρωποι και να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα που χρειάζεται στήριξη”.

Να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στην περιοχή θα βρεθούν γεωπόνοι την Πέμπτη, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εκτιμήσεις.