Συγκέντρωση συνταξιούχων στην Τρίπολη | “Οι συντάξεις τείνουν να πάρουν τη μορφή βοηθητικού επιδόματος” (vid)

Πέμπτη, 17 Μάιος 2018 14:13

Πραγματοποιήθηκε χθες, 16 Μαΐου, η συγκέντρωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ, ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων που εκπροσωπούν την πλειοψηφία των συνταξιούχων, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Στη συγκέντρωση συζητήθηκαν όλα τα θέματα αναφορικά με τις αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία, τα διαβήματα που έχουν γίνει από μέρους τους κι η αναποτελεσματικότητα των μέχρι τώρα κινήσεων.

Οι συνταξιούχοι ζήτησαν να μην γίνει εκ νέου υπολογισμός και μείωση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, όπως επίσης καινα μην υπάρξει μείωση στο αφορολόγητο και  περικοπή οικογενειακών επιδομάτων. Επιπλέον προτάθηκε η ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, προκειμένου να εκπληρωθούν άμεσα τα αιτήματα από την κυβέρνηση.

Στη συγκέντρωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ν. Γερογιάννης, ο οποίος ζήτησε μεταξύ άλλων από τους συνταξιούχους, να παραμένουν ενεργοί στις κινητοποιήσεις τους. Ο κ. Γερογιάννης έφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το σωματείο της ΔΕΗ που έχει έναν από τους πιο οργανωμένους συλλόγους στην Ελλάδα και συμμετέχει με τη γενική ομοσπονδία του ΙΚΑ στην συντονιστική επιτροπή αγώνων συνταξιούχων. Επίσης, δήλωσε πως στόχος αυτών των συγκεντρώσεων είναι η ενημέρωση αλλά και ο συντονισμός των μελών σε μια κοινή πορεία, με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των δεδουλευμένων των συνταξιούχων.

Οι συντονιστές της συζήτησης τόνισαν, πως τα θέματα που εκκρεμούν, δεν μπορούν να λυθούν με δικαστικές προσφυγές, γιατί πέρα από ότι από τη χρονοβόρα φύση τους, οι μέχρι τώρα αποφάσεις δεν έχουν ευνοήσει τους συνταξιούχους.

Τέλος, θέλοντας να αποτυπώσουν την πραγματικότητα, όπως οι ίδιοι τη βιώνουν, ανέφεραν ότι οι συντάξεις πλέον τείνουν να πάρουν τη μορφή βοηθητικού επιδόματος.